ugrás a tartalomra

Isteni Cla-Cla-Claudius

2012. augusztus 25.
Akad, aki azt hiszi, hogy az Átváltozások-előadásra jött, pedig ez a WSSz Krúdy Klubjában bejáratott Császárok napja különkiadása Hollósi Frigyessel, Katona Attila történésszel.

Akad, aki azt hiszi, hogy az Átváltozások-előadásra jött, pedig ez a WSSz Krúdy Klubjában bejáratott Császárok napja különkiadása: Hollósi Frigyes, avagy a városalapító Cla-Cla-Claudius császár (aki nemcsak dadog, hanem sánta is, hozzá erős fejrángása van) és a szombathelyi színészek, meg Katona Attila történész előadásában.

Katona Attila teljes történelmi vértezetben, a stand up-osokat megszégyenítő szellemességgel ontja magából a Barták Balázs-jeleneteket összekötő "történelmi és társadalmi háttérismeretet" (lám, egy Igazi Tanár). Aszongya, hogy: "Ha jól van beállítva a dzsípíeszem, a vagyonától megfosztott Megyeháza udvarán vagyunk.

Újratervezés. Savariában vagyunk, Krisztus után 50-53 táján, a közönséget arra kérem, dőljön hátra bátran." (Nagy nevetés, a Megyeháza udvarán nincsenek támlás székek.) "A sebesülteket szedjék össze, az újraélesztésről gondoskodik a városi magisztrátus." És így tovább, egyre följebb: kit érdekel a támlátlan pad, ha egyszer néhány centivel a föld fölött vagyunk. Hollósi Frigyes kelta-ír zenére táncol (meg kell zabálni), Alberti Zsófi, Nagy Cili, Endrődy Krisztián, Orosz Róbert alakot vált (hol barbár, hol római); de jó, hogy újra itt van Bajomi Nagy György is (nem dadog, hát nem dadog, mit lehet tenni), Jordán Tamás a nyílt színi rendező és játékmester. Ja, és van benne valami isteni mérföldkő is.

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Vigyázzunk az átokra, mert valóra válik

szerző: Vas népe (Szerző: Ölbei Lívia)