ugrás a tartalomra

Karneválszínház: Valódi hamisítvány

2022. augusztus 18.
Stephen Sachs amerikai szerző vígjátéka, a Valódi hamisítvány egy végtelenül szórakoztató, lebilincselő darab, igazi jutalomjáték két olyan sziporkázó humorú, zseniális színésznek, mint Hernádi Judit és Kern András. Öt alkalommal látható az előadás a Megyeháza udvarán a Savaria Történelmi Karnevál hetében, 2022. augusztus 23-27. között.
Valódi hamisítvány (Kern András és Hernádi Judit) / Orlai Produkció

Stephen Sachs: Valódi hamisítvány 

vígjáték, 90 percben

Fordította: Kovács Krisztina  

-18 éven felülieknek ajánlott-


Maude különc, szabadszájú és harsány nő, Lionel pedig kifogástalan modorú, művelt és meglehetősen cinikus férfi. Ők ketten talán soha nem találkoztak volna, hiszen Maude munkanélküli pincérnőként egy lepukkant lakókocsiparkban él Kaliforniában, Lionel pedig egy neves művészeti alapítványnál dolgozik a kontinens másik felén, New Yorkban. Csakhogy Maude-nak van egy féltve őrzött kincse: egy szerinte milliókat érő Jackson Pollock festmény, aminek a valódiságáról szeretne hiteles szakértői véleményt kapni, és most Lionelre vár a feladat, hogy megállapítsa, Maude festménye valódi-e vagy csak hamisítvány. Azonban találkozó, vagyis a hivatalos értékbecslés nem úgy sül el, ahogy normálisan számítanánk rá: és nemcsak a képről, de szinte minden másról is kiderül, hogy nem az, aminek elsőre látszik...

SZEREPLŐK:

Hernádi Judit - Maude Gutman

Kern András - Lionel Percy

Alkotók:

Dramaturg Kovács Krisztina

Díszlettervező  Valló Péter

Jelmeztervező-asszisztens Tóth Hajni

Rendező munkatársa Kis-Kádi Judit


RENDEZŐ: Valló Péter


A Valódi hamisítvány öt alkalommal lesz látható Szombathelyen, a Weöres Sándor Színház karneválszínházi játszóhelyén, a Megyeháza udvarán felállított szabadtéri színpadon.   Cím: 9700, Szombathely, Berzsenyi tér 1.Előadás időpontok:

2022.08.23. kedd, 18.00 (esőnap: 08.24. szerda, 15.00)

2022. 08.24. szerda, 18.00 (esőnap: 08.25. csütörtök, 15.00)

2022. 08. 25. csütörtök 18.00 (esőnap 08.26. péntek, 14.00)

2022. 08.26. péntek 17.00 (esőnap 08.27. szombat, 14.00)

2022.08. 27. szombat 17.00 (esőnap 08.28. vasárnap, 15.00)

2022.08.28. vasárnap 15.00 ( nincs esőnap*)
*Mivel ez az új időpont a szombati előadás esőnapja, a vasárnapi előadást csak abban az esetben tudjuk megtartani, ha a szombati előadás rendben lemegy és nem kell a szombati előadáson esőnapot hirdetnünk.  Amennyiben vasárnap esik az eső, -mivel az új időpontnak nincs esőnapja-, szintén nem tudjuk megtartani az előadást. Mindkét kedvezőtlen időjárási helyzet esetén a megvásárolt jegyeket a vásárlás helyén 2022. augusztus 29 és szeptember 7. között visszaváltjuk.


  Jegyár: 5900 Ft

  A 2022/2023-as évadra szóló érvényes bérlettel rendelkező nézőink bérletenként 1000 Ft kedvezményt kapnak a Valódi hamisítvány jegyárából. A bérletes jegyárkedvezmény kizárólag személyesen, a Közönségszolgálati- és Jegyirodában megváltott karneválszínházi jegyek esetén a bérlet bemutatásával érvényesíthető 2022. augusztus 3-tól. 

 

Online teljesárú jegyvásárlás   ide kattintva!

A Valódi hamisítvány előadás Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre. Az előadás az Orlai Produkciós Iroda közvetítésével kerül színre. 

Karneválszínházi szabályzat!

 

Amennyiben az előadások kezdési időpontjában az időjárás nem teszi lehetővé az előadások megkezdését, akkor a kezdéssel legfeljebb 60 percet várunk. Amennyiben az előadásokat várhatóan 60 perc elteltével sem lehet elkezdeni, úgy az előadás elmarad. Az előadás elmaradása esetén a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek. Az esőnap dátuma a jegyen is olvasható. A megvásárolt jegyeket nem váltjuk vissza.

Amennyiben az elmaradt előadást rossz idő miatt az esőnapon sem tudjuk megtartani, a jegyeket visszaváltjuk az előadást követő 8 munkanapon belül a színház jegyirodájában nyitvatartási időben.

Amennyiben az előadást a kezdetétől számított 45 percen belül az időjárás miatt félbe kell szakítanunk, 15 perc várakozás után az előadás folytatásáról, vagy az esőnapra halasztásáról döntünk. A döntésről a helyszínen adunk tájékoztatást.

Amennyiben az előadás több, mint fele időtartamának (45 perc) eltelte után szakad félbe, az előadás megtartottnak tekintendő.

A kijelölt esőnapon is elmaradt előadásra szóló jegyek visszaváltására a helyszínen nincs lehetőség, azok az előadást követő nyolc munkanapon belül a színház jegyirodájában, nyitvatartási időben válthatók vissza.

Az online vásárolt jegyeket az Interticket Kft. váltja vissza.