ugrás a tartalomra

Kitartani a végsőkig - irodalmi est

premier: 2021. december 29.
Amikor az ember gyógyíthatatlan betegségben szenved, összezavarodik a világ. Nem leli helyét, önmagától és környezetétől elidegenedik, gyakran még az élet értelmébe vetett hite is megkérdőjeleződik.

KITARTANI A VÉGSŐKIG - IRODALMI EST

Kitartani a végsőkig - irodalmi est

Amikor az ember gyógyíthatatlan betegségben szenved, összezavarodik a világ. Nem leli helyét, önmagától és környezetétől elidegenedik, gyakran még az élet értelmébe vetett hite is megkérdőjeleződik. A rheumatoid arthritis, más néven sokízületi gyulladás testet és lelket romboló kór, súlyosabb formában akár teljes mozgásképtelenséghez vezethet. Mégsem szabad feladni, mindig van kiút, a legsötétebb alagút végén is felcsillan a fény. Erre mutatnak példát sokízületi gyulladásban és egyéb komolyabb betegségben szenvedő művészek: írók, költők, festők, akik életükkel és műveikkel bebizonyították, hogy sohasem szabad feladni, mert akarattal és kitartással betegen is elérhetjük céljainkat.

Az esten részleteket hangzanak el Böszörményi Gyula, Móra Ferenc, Juhász Gyula, Szabó Lőrinc, Babits Mihály, Kosztolányi Dezső műveiből és Renoir naplójából.

Közreműködnek a Weöres Sándor Színház színészei: Jordán Tamás, Kelemen Zoltán, Németh Judit, Szabó Tibor, Trokán Péter. Zongora: Müller Péter

 

Időpont: 2014. május 16. 17.30 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Stúdiószínpad

A belépés díjtalan.