ugrás a tartalomra

Konferencia Weöres Sándorról

premier: 2021. december 29.
Tudományos konferencia a költőről, elsősorban Valse triste című verséről - a nyitó előadást Kenyeres Zoltán, az ELTE professor emeritusa, WS monográfusa tartja, zárásként a színház színészei adnak műsort a költő tiszteletére.

KONFERENCIA WEÖRES SÁNDORRÓL

„Egyik nyár, akár a másik"? - a 12 legszebb magyar vers-sorozat 12. konferenciájának első napja a Weöres Sándor-emlékév keretében

Tudományos konferencia a költőről, elsősorban Valse triste című verséről - a nyitó előadást Kenyeres Zoltán, az ELTE professor emeritusa, WS monográfusa tartja, zárásként pedig a Weöres Sándor Színház színészei adnak műsort a költő tiszteletére.

A konferencia társrendezvénye ugyanezen a napon délben Csöngén rendezendő Nagy Versmondás mintegy hatszáz diákkal, Jordán Tamás vezényletével.

A tanácskozás másnap, és harmadnap Celldömölkön és Csöngén folytatódik, amikor tanárok, diákok is szerepelnek előadóként.


További információk: www.12legszebbvers.hu


Időpont: 2013. április 26.

 

Csönge

12.00 óra: Nagy Versmondás

 

Weöres Sándor Színház

15.20 óra: 12. legszebb magyar vers konferencia

19.00 óra: A színház színészeinek műsora

 

Weöres Sándor centenáriumi kiállítás és konferencia megnyitója

A konferenciához kapcsolódó kiállításon képet kapunk Weöres Sándor szombathelyi kapcsolatairól, a városhoz kötődő élményeiről, a hozzá köthető emlékhelyekről. A fényképek és a dedikált könyvek mellett ízelítőt kapunk azokból a levelekből, amelyeket egykori osztálytársaival, tanáraival, nemzedékének kiemelkedő képviselőivel váltott. megismerkedhetünk a költő világokat teremtő képzeletével: azokkal a rajzokkal, térképekkel, népszámlálási táblázatokkal, amelyeket a II. világháború idején vetett papírra. A bemutatott színházi plakátok, tervrajzok és egyéb dokumentumok másolatait többek között a Vas Megyei Levéltár, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatósága és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet bocsátotta rendelkezésünkre.

Kurátor: Lőcsei Péter

Megnyitja Dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere

Időpont: 2013. április 26., 15 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, aula

A belépés díjtalan.

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Weöres Sándor-konferencia előtt - A metaforák működése