ugrás a tartalomra

Kötelező olvasmány - Cserna-Szabó András: Szíved helyén épül már a Halálcsillag

premier: 2021. december 29.
„Ha az Olvasónak szerencséje van ismerni Cserna-Szabó András írásait, akkor valószínűleg feltétlen és mihamarabb szeretné elolvasni a számára eddig ismeretleneket is."

KÖTELEZŐ OLVASMÁNY - CSERNA-SZABÓ ANDRÁS: SZÍVED HELYÉN ÉPÜL MÁR A HALÁLCSILLAG

Kötelező olvasmány - Cserna-Szabó András: Szíved helyén épül már a Halálcsillag

Unortodox love story. Emlék Bundás egy nyugodtnak induló vasárnap délután kedvenc férfimagazinjából arról értesül, hogy a szerelem kialakulásáért a feniletilamin nevű hormon a felelős, s hogy pontosan hétféle szerelem létezik. Mire a cikk végére ér, már tajtékzik a dühtől, és ordít: micsoda hazugság, hiszen csakis egyféle van, az elvakult, buta, üres szerelem, ami csak szenvedély és csak rabság. A többi habkönnyű neurózis, polgári házasság, semmi egyéb. Az már az élet humorérzékét dicséri, hogy ebben a pillanatban megcsörren a telefonja, és éppen az a nő keresi, aki elhagyta, és akinek az emlékétől nem tud szabadulni. A regény a vak szenvedélyek karneválja.

„Ha az Olvasónak szerencséje van ismerni Cserna-Szabó András írásait, akkor valószínűleg feltétlen és mihamarabb szeretné elolvasni a számára eddig ismeretleneket is. Hiszen a szerző meggyőzte őt a Fehér Bélával közösen írt gasztrozófiai esszégyűjteményével (Ede a levesben), amely az evésről, vagy a Darida Benedekkel közösen írt gasztrozófiai esszégyűjteményével (Jaj a legyőzötteknek/A nagy Macskajaj könyv), amely az ivásról szól. Esetleg majdnem fél tucat novellás gyűjteményének valamelyikével találta telibe a szívét, de az is lehet, hogy az irodalmi tárgyú esszéitől lett az író feltétlen híve. (…) A különös című, Szíved helyén épül már a Halálcsillag az első regénye az írónak...”

 

(Forrás: A regényírás Tarantinója)

 

A beszélgetést vezeti: Lévai Balázs

Közreműködik: Jordán Tamás

Időpont: 2014. január 20. 18 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Stúdiószínpad

Jegyár: 800 Ft

 
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.