ugrás a tartalomra

Kötelező olvasmány - Erdős Virág: Adjon az Isten. Ötvenhárom „originál haza-ötlet” 2014-re

premier: 2021. december 29.
Erdős Virág József Attila-díjas költő, író, drámaíró. Az Adjon az Isten címmel most karácsonyra megjelent kötete valójában egy 2014-es naptár.

KÖTELEZŐ OLVASMÁNY - ERDŐS VIRÁG: ADJON AZ ISTEN. ÖTVENHÁROM „ORIGINÁL HAZA-ÖTLET” 2014-RE

Kötelező olvasmány - Erdős Virág: Adjon az Isten. Ötvenhárom „originál haza-ötlet” 2014-re

Vers és rajz és könyv és naptár, amit ajándékba kaptál. De akkor is bölcsen tetted, ha, teszem azt, csak úgy vetted. Az a fő, hogy legyen kéznél, ha időnként belenéznél, téli fagyban, őszi szélben, kettőezer-tizennégyben. Hihetetlen, tudom, mégis: elmúlik majd ez az év is, ne törődjünk senkivel, érjük be a semmivel, tartson - ez a tanácsom -, tavaszig a karácsony, s legyen boldog, mint egy kazán karbantartáskor, a hazám.

Erdős Virág József Attila-díjas költő, író, drámaíró. Első (próza)kötete 1993-ban jelent meg Udvarok címmel. Mindhárom műnemben alkot; drámaírói tehetségét Szép Ernő - és Vilmos-díjjal jutalmazták. Megkapta a Szabó Magda és férje, Szobotka Tibor emlékéért alapított, a kortárs irodalom népszerűségéért sokat tévő, fiatal tehetségeknek járó díjat. Kötetben is napvilágot látott Pimpáré és Vakvarjúcska című verses mesejátékát a veszprémi Kabóca Bábszínház fölkérésére írta (2011). Prózáról drámára, majd lírára „váltott”: legutóbbi két kötete: A Trabantfejű Nő (2011); ezt is el (2013). Rendszeres résztvevője a Rájátszás című koncerteknek, ahol a magyar pop-rock legismertebb alakjai és kortárs költők írják újra és játsszák el egymás műveit. Az Adjon az Isten címmel most karácsonyra megjelent kötete valójában egy 2014-es naptár.

 

A beszélgetést vezeti: Lévai Balázs

Közreműködik: Jordán Tamás

Időpont: 2014. március 7. 17.30 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Stúdiószínpad

Jegyár: 800 Ft

A beszélgetés a Mindenütt nő országos rendezvénysorozat része. Bővebb információ: www.mindenuttno.hu