ugrás a tartalomra

La Mancha lovagja a Nagyszínpadon

2012. október 30.
Szerémi Zoltán alakítja Don Quijote-t és Cervantest a La Mancha lovagja című musicalben, amelynek premierje november 30-án lesz. A színészek már a Nagyszínpadon próbálnak.

Szerémi Zoltán nélkül elképzelhetetlen volna a La Mancha lovagja című musical, nem? Persze hogy mindenekelőtt az író a ludas: a zenés színmű soha nem jött volna létre, ha Cervantes nem ajándékozza meg az utókort a lovagregények gyöngyével vagy inkább paródiájával, a rettenthetetlen szélmalomharcos Don Quijote de la Manchával a főszerepben, aki mellől nem hiányozhat hűséges Sancho Panzája.

Azt meg ki dönthetné el teljes bizonyossággal, hogy a kóbor lovag tragikus hős vagy inkább hasfájdítóan nevetséges. A történet sokakat megihletett: Dale Wassermann 1959-ben forgatott tévéfilmet Én, Don Quijote címmel, amely aztán nagy hatással volt Joe Darion dalszövegíróra és Mitch Leigh zeneszerzőre. A Man of La Mancha musicalt 1965-ben mutatták be a Broadway-en, világsiker azóta is. A szombathelyi nagyszínpadi előadást Silló Sándor rendezi. Bemutató: november 30-án 19 órakor.

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

La Mancha lovagja

Készül a La Mancha lovagja

szerző: Vas Népe (Szerző: Ölbei Lívia)