ugrás a tartalomra

Lamantin Klub - A Magyar Jazz Ünnepe 2016

premier: 2021. december 29.
A Magyar Jazz Ünnepe alkalmából ezen az estén két együttes játszik az Improvizatív Zeneműhely Egyesület szervezésében a Krúdy Klubban: a Szőke Szandra Quintet és a Trio Picanto.

LAMANTIN KLUB - A MAGYAR JAZZ ÜNNEPE 2016

Lamantin Klub - A Magyar Jazz Ünnepe 2016

Szőke Szandra Quintet

A Szőke Szandra Quintet tagjai között a hazai jazz elismert, kiváló művészeit találjuk. Dalaikban a szöveg egyenrangú fontosságú a muzsikával, s a történet a dallamokban is tükröződik. A Quintet nagylemeze a Hunnia lemezkiadó gondozásában jelent meg 2015-ben Memory Palace címmel. A lemez címadó dala a VII. Jazzy Dalversenyen harmadik helyezést ért el. Szőke Szandra (ének) Az ELTE angol szakának elvégzése után az MZTSZ Kőbányai Zenei Stúdióban tanult, Munkácsi Bea növendékeként. Jelenleg Pocsai Kriszta tanítványa. Zenéjében a szöveg és a melódia harmóniája foglalkoztatja. Cseke Gábor (zongora) A Modern Art Orchestra tagja. Dolgozott együtt Peter Erskinnel, Rhoda Scottal, David Liebmannel, Al di Meolával. Számos jazz‐formáció (Kozma Orsi Quartet, Horgas Eszter, Szalóki Ági, Oláh Szabolcs Quartet) meghatározó zongoristája, több esetben zeneszerzője. Fekete István (trombita) Zenész, tanár. Pályafutásának főbb állomásai: Kis Rákfogó együttes, Dresch Mihály Quintet, Halper Hendrix Jazz. Oláh Péter (nagybőgő) Számos jazz‐formáció meghatározó zenésze (Bágyi Balázs New Quartet, Trio Acoustic, MagyarVista). Eddigi pályája során olyan kiváló és elismert zenészekkel játszott, mint Tony Lakatos, Deseő Csaba, Yutaka Terai, Carol Cass. Pusztai Csaba (ütőhangszerek) Jazzdobosként és latin ütőhangszeresként egyaránt foglalkoztatott művész. Tagja a Kozma Orsi Quartet, a Budapest Voices, Balkumba Tribe formációknak.

Tagok:

Szőke Szandra - ének

Cseke Gábor - zongora

Fekete István – trombita

Oláh Péter – nagybőgő

Pusztai Csaba - ütőhangszerek

 

Trio Picanto

A Trio Picanto zenekar 2010-ben alakult három régóta együtt zenélő társból, akik alapvetően a Spectrum zenekart alkotják. Domby Bertalan gitár, Svertsits Tamás billentyű, valamint Scheer József elektromos bőgő felállásban. Mindhárman szeretik a régi idők jazz-es latinos dalait, természetesen a neves képviselők közül talán a legnagyobb a példakép, Django Reinhardt. A mai élő legendák közül a Rosenberg trio, Birelli Lagrene, Silvayn Luc, a legismertebbek.

Tagok:

Domby Bertalan - gitár

Svertsits Tamás - billentyűs hangszerek

Scheer József - elektromos bőgő

vendég: Radics Igor – dob

 

Szervező: Improvizatív Zeneműhely Egyesület (Információ: www.lamantin.hu)

Az est támogatója: Magyar Jazz Szövetség, NKA

Időpont: 2016. március 23. 20 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Krúdy Klub

Jegyár: 1.000 Ft

A rendezvényen a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.