ugrás a tartalomra

Lamantin Klub - Balázs Elemér Group (Budapest - jazz)

premier: 2021. december 29.
A Balázs Elemér Group-ot, Magyarország egyik legnépszerűbb jazz zenekarát, 2000-ben alapította Balázs Elemér, a nemzetközileg is széles körben elismert és keresett jazzdobos.

LAMANTIN KLUB - BALÁZS ELEMÉR GROUP (BUDAPEST - JAZZ)

Lamantin Klub - Balázs Elemér Group (Budapest - jazz)

A Balázs Elemér Group-ot, Magyarország egyik legnépszerűbb jazz zenekarát, 2000-ben alapította Balázs Elemér, a nemzetközileg is széles körben elismert és keresett jazzdobos. A zenekar, amelynek tagjai a magyar jazz élvonalához tartoznak, megalakulása óta jelentős hazai eredményeket ért el (pl.: Fonogram díj, 2005.), továbbá nagy sikerrel szerepelt több tekintélyes európai jazz fesztiválon is (pl.: Bécs, London, Berlin, Hága, Prága, Pozsony, Skopje).

A group egyéni hangzásvilágának legfőbb jellemzői a dallamközpontúság és a különleges ritmika, amelyeket a férfi- és női hang érdekes kontrasztja tesz még színesebbé. Zenéjük változatossága abból fakad, hogy szívesen kalandoznak például az etno stílus világában, és a legkülönbözőbb zenei kultúrákból merítenek inspirációt. Ez érzékelhető az eddig megjelent albumaikon is, hiszen mindegyik teljesen egyedi hangulatokat, zenei világot ragad meg. Kritikusok szerint ez az a fajta elmélyült zene, ami bármilyen szituációban hallgatható.

 

Tagok:
Kiss Flóra – ének
Szakonyi Milán – ének
Komjáti Áron – gitár
Balázs József – zongora
Pecek Lakatos Krisztián – bőgő
Czibere József – ütőhangszerek
Balázs Elemér - dob

Szervező: Improvizatív Zeneműhely Egyesület (Információ: www.lamantin.hu)

 

Időpont: 2018. november 6. 20 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Krúdy Klub

Jegyár: 1.500 Ft

 

A rendezvényen a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.