ugrás a tartalomra

Lamantin Klub: Borbély Műhely

premier: 2021. december 29.
A zenekar az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával.

LAMANTIN KLUB: BORBÉLY MŰHELY

Lamantin Klub: Borbély Műhely

(Budapest – jazz)

Improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel. Hazai és európai koncertjeik mellett kétszer is nagy sikerrel szerepeltek Mexikóban. 2004-ben eMeRTon díjat kaptak „Az év jazz együttese“-ként. Első lemezük 2005-ben jelent meg a BMC Records gondozásában "Meselia Hill" címmel – az album a rangos hazai szaklap, a Gramofon kritikusi szavazásán elnyerte „Az év magyar jazzlemeze“ díjat, s „Hommage á Kodály“ című második albumuk is szép sikert aratott.

Szombathelyi koncertjükön megjelenés előtt álló, magyar örökzöldek és jazz darabok feldolgozásait tartalmazó Hungarian Songbook című programjukból is ízelítőt adnak.

 

Tagok:

Borbély Mihály – szaxofon, klarinét, tárogató, furulyák

Szabó Dániel – zongora

Horváth Balázs - bőgő

Baló István – dob

 

Vendég:

Kántor Balázs - cselló

 

Honlap: www.mihalyborbely.hu

Információ: www.lamantin.hu

Szervező: Improvizatív Zeneműhely Egyesület

 

Időpont: 2012. március 28., 20 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Krúdy Klub

Jegyár: 800 Ft