ugrás a tartalomra

Lamantin Klub: Jazz Lasszó - a Magyar Jazz Szövetség országjáró szakmai napja

premier: 2021. december 29.
László Attila koncertezik a Lamantin Klub novemberi rendezvényén. A jazzgitáros, zeneszerző, egyetemi tanár a fellépés előtt ingyenes mesterkurzust is tart a Krúdy Klubban.

LAMANTIN KLUB: JAZZ LASSZÓ - A MAGYAR JAZZ SZÖVETSÉG ORSZÁGJÁRÓ SZAKMAI NAPJA

Lamantin Klub: Jazz Lasszó - a Magyar Jazz Szövetség országjáró szakmai napja

Időpont: 2013. november 26.


 

17.00 Mesterkurzust tart: László Attila

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Krúdy Klub

A belépés díjtalan.

 

20.00 László Attila koncertje

László Attila jazzgitáros, zeneszerző az építészmérnöki kar, majd a Bartók Béla Konzervatórium Jazz tanszakának elvégzése után élvonalbeli hazai jazz együttesekben játszott. 1975-ben alapította meg a Kaszakő nevű jazz együttest, melynek eredeti hangzású zenéjét 1983-ban az Édenkert című lemezen rögzítették. 1985-ben Tony Lakatossal alakította meg a Things nevű formációt, mely hét éven keresztül működött. 1992-ben alakította meg saját együttesét a László Attila Band-et, melynek stílusa a contemporary jazzhez áll közel. A zenekar eredeti hangvételű zenéjét László Attila írta és hangszerelte, de Once Upon a Time lemezükön a zongorista Oláh Kálmán - a zenekar egyik alapító tagjának - jellegzetes kompozíciói is hallhatóak. 1987 óta tanít a jazztanszéken, jelenleg is a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszékének docense, az iskola big bandjének vezetője.

Pályafutása során olyan világhírű jazz zenészekkel muzsikált együtt, mint Randy Brecker, Anthony Jackson, James Moody, Tommy Campbell, David Friedman, Gary Willis, Hiram Bullock, Billy Cobham, Miroslav Vitous, Peter Erskine, Bob Mintzer, IlaiyaRaaja, Jimmy Haslip, Russell Ferrante.

Közreműködik a Konzi Big Band és a Művészeti Szakközépiskola Jazz Tanszaka.

 

A koncert után: jam session

 

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Krúdy Klub

Jegyár: 800 Ft