ugrás a tartalomra

Lamantin Klub: Kéknyúl Hammond Band

premier: 2021. december 29.
Premecz Mátyás neve a hazai közönség számára két dologgal forrt össze: lendületes zenekarokkal és egy óriási Hammond orgonával. Utóbbi hangszer lehetőségeinek határtalan kihasználására alapította a Kéknyúl zenekart, amely azonban hamar sokkal több lett egy Hammond-bemutató látványosságnál.

LAMANTIN KLUB: KÉKNYÚL HAMMOND BAND

KÉKNYÚL HAMMOND BAND

(Budapest – jazz-funk)

Badics Márk - dob
Zádor Tamás - gitár
Premecz Mátyás - orgona

Premecz Mátyás neve a hazai közönség számára két dologgal forrt össze: lendületes zenekarokkal (többek közt: he Qualitons, Barabás Lőrinc Eklektric, de ő kísérte Jackie Orszáczkyt is utolsó hazai turnéján) és egy óriási Hammond orgonával. Utóbbi hangszer lehetőségeinek határtalan kihasználására alapította a Kéknyúl zenekart, amely azonban hamar sokkal több lett egy Hammond-bemutató látványosságnál. Mátyás kompozíciói ugyanis épp annyi színt és játékosságot tartalmaznak, amelybe a zenei univerzum legkülönbözőbb sarkából érkező hallgatók is találnak kapaszkodnivalót: nem csoda, hogy koncertjeiken egyaránt találunk motoros rockereket és Tisza cipős tinédzsereket, a jazzrajongókról nem is beszélve. Bár a csapat felállása sokat változott az alakulása óta eltelt időben, ez kifejezetten hasznukra vált: a sok megfordult zenész és a bejárt utak mind hozzátettek valamit a csapat kortalan, organikus, funkos-jazzes hangzásához. A zenekar „Nahát babám" című bemutatkozó lemeze 2010 júniusában jelent meg.

Belehallgatás: keknyul.bandcamp.com

 

A rendezvényen a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Kérjük, ülőjeggyel rendelkező vendégeinket, hogy helyüket 19.45 percig szíveskedjenek elfoglalni.

Szervező: Improvizatív Zeneműhely Egyesület

Információ: www.lamantin.hu

 

Időpont: 2011. október 20. (csütörtök), 20 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Krúdy Klub

Jegyár: 800 Ft