ugrás a tartalomra

Lamantin Klub: Pribojszki Mátyás Band

premier: 2021. december 29.
Pribojszki Mátyás jelenleg az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás Európában: az elmúlt közel húsz évben mintegy harminc országban lépett fel zenekaraival.

LAMANTIN KLUB: PRIBOJSZKI MÁTYÁS BAND

Pribojszki Mátyás Band (Budapest – blues)

“Pribojszki Mátyás egyike azon kevés magyar muzsikusoknak, aki igazán jól és egyéni módon szájharmonikázik. Nem csak új színt és megszólalást hozott a hazai blueséletbe, de zenéjével azokat is képes megszólaltatni, akiket amúgy ez a műfaj elvétve kavar fel.” (Jávorszky Béla Szilárd – író, zenei szakújságíró)

Pribojszki Mátyás jelenleg az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás Európában: az elmúlt közel húsz évben mintegy harminc országban lépett fel zenekaraival. Mátyás 1994-2003 között a Blues Fools alapító/énekes-szájharmonikás frontembereként itthon elsősorban a blues-rajongók körében vált népszerűvé. Számos sikeres itthoni és nemzetközi fellépés mellett 1997-ben a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg a legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől. 12 év elteltével, 2009. októberében pedig már Pribojszki Mátyás volt az egyik meghívott zsűritag és fellépő művész a Trossingeni Szájharmonika Világbajnokságon, majd 2011. júliusában szintén a nemzetközi zsűri tagja és fellépője az észtországi Baltic-Nordic Szájharmonika Fesztiválnak.

Az elmúlt években új zenekarával a Pribojszki Mátyás Band-del, az igényes hangszeres élőzenét kedvelő, jóval szélesebb közönség számára is bemutatkozott. A csapat tagjai olyan kiváló jazz/blues muzsikusok, akiket a saját hangszerükön az itthoni legjobbak között tartanak számon.

 

Tagok:

Pribojszki Mátyás - szájharmonika, ének

Kovács Erik - zongora

Molnár Dániel - dob

Szász Ferenc - gitár

Eckert Ervin – basszusgitár

 

További információ: www.pribojszki.hu

 

A rendezvényen a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

 

Szervező: Improvizatív Zeneműhely Egyesület (Információ: www.lamantin.hu)

Időpont: 2012. december 28, 20 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Krúdy Klub

Jegyár: 800 Ft