ugrás a tartalomra

Lamantin Klub – Pribojszki Mátyás Band

premier: 2021. december 29.
Pribojszki Mátyás az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, aki szólóban, különböző formációival, valamint zenekarával a Pribojszki Mátyás Band-del már keresztül-kasul bejárta Európát.

LAMANTIN KLUB – PRIBOJSZKI MÁTYÁS BAND

Lamantin Klub – Pribojszki Mátyás Band (Budapest – blues)

Pribojszki Mátyás az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, aki szólóban, különböző formációival, valamint zenekarával a Pribojszki Mátyás Band-del már keresztül-kasul bejárta Európát csaknem harminc országban koncertezett. Az elmúlt több, mint tíz évben öt nagylemezt, egy dvd-t jelentetett meg a zenekar. A 2007-ben megjelent “How many more?” című nagylemezük aranylemez lett, valamint megkapták a Budapest Fringe Fesztivál “Különdíát” (2007), majd “Szakmai Díját” (2009). 1997-ben Pribojszki Mátyás a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg a legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől, majd tizenkét év elteltével, 2009. októberében pedig már ő volt az egyik meghívott zsűritag és fellépő művész a Trossingeni Szájharmonika Világbajnokságon.

A csapat rendszeresen turnézik, fellépője több nagy hazai és nemzetközi fesztiválnak szerte Európában, valamint Pribojszki Mátyás, a korábbi Memphis-i IBC győztes Little G. Weevil vendégeként közel egy hónapos amerikai turnén is részt vett, ahol Atlantától, Lousianán és Memphisen keresztül Texason át Kansasig mintegy hét államban adtak felejthetetlen közös koncerteket, óriási sikerrel a műfaj őshazájában.

A Pribojszki Mátyás Band zenei stílusa egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nem szorítható, alapvetően vidám, improvizációkkal teli igényes blues zene, a dallamos jazz és a dinamikus groove keveréke, erős funky érzésekkel.

 

Tagok:

Pribojszki Mátyás - szájharmonika, ének

Szász Ferenc - gitár

Molnár Dániel - dob

Csizmadia László - basszusgitár

 

 

Szervező: Improvizatív Zeneműhely Egyesület (Információ: www.lamantin.hu)

Időpont: 2016. december 14. 20 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Krúdy Klub

Jegyár: 1.000 Ft

 

A rendezvényen a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.