ugrás a tartalomra

Lévai Tímea-2013.01.29.

2013. január 29.
Üdv mindenkinek! Remélem, az olvasók közül már sokan látták a Szigorúan ellenőrzött vonatok című Hrabal-darabot, amit Ivo Krobot cseh rendező állított színpadra még az évad elején.

Azért hozom most szóba, mert a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) válogatói itt jártak tegnap, és mindenkit izgalom fogott el, hogy vajon beválogatják-e a nívós versenyprogram előadásai közé. Azt még nem tudom, hogyan döntöttek a válogatók, de abban egészen biztos vagyok, hogy a társulat nagyon megszerette a Krobottal való munkát. Remélem, hogy a próbafolyamatot jellemző jó hangulat és a hrabali levegő átlengi az előadást, és a nézőknek is örömet szerez.

Nekünk, fiataloknak különösen megtisztelő volt egy olyan tapasztalt és felkészült rendezőtől tanulni, mint Ivo Krobot. A próbákon a jó hangulatot csak tovább fokozta Halász András, a remek tolmács, aki mindig humoránál volt, és az egész napos próbák után még a civil beszélgetéseinket is készségesen fordította. Ez az időszak annyira jó hatást gyakorolt rám, hogy úgy érzem, egész évadban kitart. Most a POSZT miatt megint mindannyiunk életében felélénkültek ezek az emlékek. Szeretném ismét a figyelmetekbe ajánlani, és szurkoljatok nekünk, hogy bekerüljön a rangos listára. Kívánom, hogy a hétköznapjainkat csehes vidámsággal éljük! Mára ennyit kedves blogfalók, holnap jövök!

Pá!

 

 

 

 

Előző bejegyzés:

Lévai Tímea-2013.01.28.