ugrás a tartalomra

Lévai Tímea-2013.01.31.

2013. január 31.
Helló mindenkinek! Tegnap már írtam nektek a beszélgetés erejéről és fontosságáról, ma pedig azokat a dolgokat szeretném megosztani veletek, amelyek kikapcsolnak.

A színház is ilyen nekem, mármint nézőként, de ha igazán őszinte akarok lenni, van az úgy, hogy az ember kicsit telítődik…Ilyenkor nekem megváltás a víz. Annyira vízmániás vagyok, hogy a puszta látványától megnyugszom. Egy fárasztó nap után egy kádban elengedni az aznapi dolgokat, vagy úszni. Ez utóbbit jobban szeretem természetes vizekben, de az uszoda vagy a strand is megteszi.

Szeretek sétálni is vízparton, például a Csónakázó-tónál, vagy Budapesten, a Duna-parton. Szigorúan sétálni, mert futni nem szeretek. Igaz, ami igaz, nem vagyok egy sportember, kivéve az úszást meg a biciklizést. Tavasztól ősz végéig szinte mindenhová azzal megyek, ha tehetem, de nem vagyok annyira elszánt, mint itt néhány szombathelyi, hogy még télen is ráfagyjak a bringára.

A képzőművészet iránti vonzalmamat otthonról hoztam, mivel anyukámnak és a nővéremnek is nagyon jó a kézügyessége, a tesóm rajzot is tanít. Én, csak és kizárólag, amatőr módon festegetek, ha ráérek. Mondhatnám, hogy csak a magam örömére, de ez nem igaz, mert Ádám mindig nagyon örül neki.

Bizonyára néhányatok, már tudja rólunk, hogy van egy duónk. A zenélés, mindig öröm és kikapcsolódás. Ha jó passzban vagyok dalszövegeket is írok, és Ádámmal közösen megírjuk rá a zenét is. Most is épp nagy fába vágtuk a fejszét, hogy miért, azt remélhetőleg a kicsik tavasszal megtudják. Többet nem árulok el róla, mert nem akarom elkiabálni.

KÁVÉ. A kávézás számomra kikapcsolódás is. Mindenfélével kísérletezek otthon, hogy mi mindennel lehet egy kávét felturbózni. Ha a szülői házban vagyok, anyukámat szoktam rábeszélni a jó kis Timi-féle kávékölteményekre, ő meg persze nem ellenkezik. Pl.: tojáslikőrös, amarettós, rumos (szigorúan, csak, ha nem vezet az ember, persze nekem könnyű, mert nincs jogsim, viszont Ádám remek sofőr) csokis, fahéjas, de nem a tetejére, hanem leheletnyi fahéjjal lefőzni…mindenféle tejhabok és tejszínek, méz.

Kirándulni a Pilisben, mi arra lakunk, amikor nem itt. Errefelé meg itt a Kőszegi-hegység. Lényeg, hogy erdő és hegy. Vagy nagy fűben heverészni otthon a kertben, este kint az erkélyen egy gyertya meg egy pohár vörösbor társaságában hallgatni a tücsköket. Bocsánat, én bizonyos dolgokban ilyen szentimentális vagyok, de ha egyszer ez kapcsol ki. Talán elegendő ízelítőt adtam mára, a számomra kikapcsoló dolgokból, remélem rólam is tudtatok meg valami újat. Holnap még találkozunk, írok nektek.

Üdv és jó kikapcsolódást!

 

 

 

Előző bejegyzés:

Lévai Tímea-2013.01.30.