ugrás a tartalomra

Márton partjelző fázik

premier: 2019. október 25.
Hamvai Kornél díjnyertes darabját több mint húsz évvel ezelőtt mutatta be a budapesti Merlin Színház, címszerepben az élete egyik legkiemelkedőbb alakítását nyújtó Jordán Tamással.

Írta: Hamvai Kornél

MÁRTON PARTJELZŐ FÁZIK

színmű egy részben

Egy felvonásban - 95 perc

Márton partjelző – aki tizenkétszer lengetett az NB I-ben, sőt egyszer majdnem meccset is vezetett; a hetvenes évei végén járó újpesti lakos, aki ugyan a Nagy Világatlasz egy példányával a hóna alatt rója az utcákat, de a kerület határait alig néhányszor lépte át; mindennapi kocsmai törzsvendég, volt III/III-as ügynök, egykori lepkegyűjtő, állítása szerint harminchárom éve özvegy, aki úgy érzi, hogy „ott van a vállán a huszadik század” – tanácstalanul bolyong jelen idejű életének helyszínei és múltjának sötét bugyrai között. Gyengéd humorral megrajzolt sorsában a késői Horthy-kor és a szocialista időszak kisembereinek teljes reménytelensége összesűrűsödik. Vajon van-e számára megváltás, hiszen évtizedekig csak arra várt, hogy Isten szóljon hozzá, és ezzel igazolja, hogy létezik.

Hamvai Kornél díjnyertes darabját több mint húsz évvel ezelőtt mutatta be a budapesti Merlin Színház, címszerepben az élete egyik legkiemelkedőbb alakítását nyújtó Jordán Tamással, akinek most alkalma nyílik arra, hogy – életkorban szinte utolérve a szerepet – új mélységeit bontsa ki a lúzer taccsbíró figurájának.


 

Szereplők:

Márton partjelző Jordán Tamás, Jordán Tamás

Miholka Szerémi Zoltán

Denise Bálint Éva

Gejzlinger Trokán Péter, Trokán Péter

Apa, Doktor, Pap, Pincér, Rendőr Horváth Ákos



Alkotók:

Díszlet Valló Péter

Jelmez Benedek Mari

Dramaturg Duró Győző

Zeneszerző Melis László

Zenei szerkesztő Termes Rita

Súgó Zsohár Amália

Ügyelő Bors Gyula

Rendezőasszisztens Kovács Nóra


RENDEZŐ Valló Péter

Bemutató: 2019. október 25. 19 óra, Márkus Emília terem