ugrás a tartalomra

Miért szép? - Somogyi Győző festőművésszel

premier: 2021. december 29.
A Weöres Sándor Színház Miért szép? című, Thea-tér programjában ezúttal Somogyi Győző festőművészt ismerheti meg a közönség. Az alkotó az MMA rendes tagja, Kossuth- díjas, A Nemzet Művésze.

MIÉRT SZÉP? - SOMOGYI GYŐZŐ FESTŐMŰVÉSSZEL

Miért szép? - Somogyi Győző festőművésszel

Miért szép? - Képzőművészet, irodalom, zene.

Műhelytitkok, alkímia, életmorzsák.

Mindenkinek van különleges ajándéka, saját „Miért szép?-e”, ami egyben egyetemes is. Jordán Tamás ötlete dr. Fűzfa Balázs, Kaczmarski Ágnes, Mérei Tamás és Oroszy Csaba személye által kapott egyedi, átütő formát, és vált rövid idő alatt a Weöres Sándor Színház sikeres művészeti sorozatává, ahol egy mű születése, benső lényege és kiteljesedése, az alkotó és az alkotás csodája várja a közönséget: műhelytitkok, alkímia, életmorzsák a képzőművészet, az irodalom és a zene világából. Ahol közösségünk teljesebbé válhat a szép felismerése által.

Házigazdák: Oroszy Csaba, Jordán Tamás, Mérei Tamás

Időpont: 2015. március 27. 19 óra

19 órakor: Somogyi Győző festőművész Illusztrációk a szigeti veszedelemhez című önálló kiállításának megnyitója.

A kiállítást megnyitja: dr Lőrincz Zoltán művészettörténész

Megtekinthető: 2015. április 25-ig

 

19.30 órakor:

Miért szép? – képzőművészet: Az estet bevezető kiállítás megnyitó után Oroszy Csaba beszélget a meghívott művésszel képzőművészeti pályáról, irányzatokról, műhelytitkokról.

Miért szép? – irodalom: Jordán Tamás legkedvesebb verseit hozza el a közös estre, és személyes irodalmi élményeit osztja meg a hallgatósággal. Állandó vendégünk: Fűzfa Balázs irodalomtörténész

Miért szép? – zene: Mérei Tamás a zeneirodalom gyöngyszemeiből válogat, személyes történetekkel, zenei élményekkel színesítve azt.

 

Helyszín: Weöres Sándor Színház, aula, Márkus Emília terem

Jegyár: 800 Ft (A kiállítás megtekintése díjtalan.)