ugrás a tartalomra

“Mindeközben” - Horváth Zsófia festőművész kiállítása

premier: 2021. december 29.
"Nem kizárólag az érzelmek formába öntése foglalkoztat, hanem az emóciók és a tudat kapcsolata. Az élet megélése, az embert ért hatások feldolgozásának ezernyi lehetősége, egy egyszerű kérdésre adott lehetséges válaszok sokfélesége, végtelensége."

“MINDEKÖZBEN” - HORVÁTH ZSÓFIA FESTŐMŰVÉSZ KIÁLLÍTÁSA

“Mindeközben” - Horváth Zsófia festőművész kiállítása

Munkáimban mindennapi létezésem apró érzéseit, momentumait dolgozom fel. A személyes élményeim, tapasztalataim által bennem kialakuló komplex gondolatok, hangulatok kifejezésére talált képi formák nyújtják a megkönnyebbülés érzését, hogy az általam szavakkal kifejezhetetlennek tűnő gondolati és érzelmi hálót – vagy annak egy kis szeletét – sikerült megfogalmaznom. Nem kizárólag az érzelmek formába öntése foglalkoztat, hanem az emóciók és a tudat kapcsolata. Az élet megélése, az embert ért hatások feldolgozásának ezernyi lehetősége, egy egyszerű kérdésre adott lehetséges válaszok sokfélesége, végtelensége. A tudat és az ösztön harca foglalkoztat, hiszen minden velem történt eseményt ezek által befolyásolva élek meg. Ennek a bizonytalanságnak, önkontrollnak és állandó kérdésfelvetésnek az elfogadása az, ami biztonságot és a maga módján stabilitást ad. Nem eredmények és válaszok érdekelnek, hanem épp az eredménytelen és válasz nélküli folyamat.

Horváth Zsófia a szombathelyi Bolyai Gimnázium tanulója volt. A festészetet a Magyar Képzőművészeti Egyetem festészeti szakán és Spanyolországban tanulta, majd a budapesti Mesharray Digital Media Schoollal fejelte meg. Művei 2011 óta több tucat csoportos kiállításon vettek részt, önálló tárlata a fővárosi Körönd Galériában volt. Jelenleg Gencsapátiban él és alkot.


A kiállítást megnyitja: Horváth Márk esztéta, filozófus

Időpont: 2019. április 4. 18 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Aula

A belépés ingyenes.

Megtekinthető: május 5-ig

 

 

Vonatkozó cikkek:

Horváth Zsófia oldala

1300 alkotás közül egy szombathelyi festő képét választották be az újra megnyíló Szépművészeti Múzeumba