ugrás a tartalomra

Poppre Ádám-2012.11.16.

2012. november 15.
Üdv mindenkinek! Egy olyan dologról akarok írni, ami engem nagyon megérintett: a Blues-ról!

Nagyon sokat törtem a fejem a mai napi blogíráson. Blogírói válságba kerültem! Nem szeretnék beszámolót írni a napi teendőimről, és nem is tudnék benne semmi érdekeset megpendíteni. Előre is elnézést azoktól, akiket ez a téma kevésbé fog meg, de nem szeretnék olyan dologról írni, amiről csak azért tenném, mert muszáj.
Sokan tudják, hogy ez egy „ősi”amerikai műfaj, és nem is írnék a kialakulásáról, a fejlődéséről…Inkább csak azokat az előadókat mutatnám meg, akik ebben a műfajban sokat jelentenek nekem. A blues az egyik legmeghatározóbb zenei műfaj számomra. Hihetetlen sokszínű, és mély tud lenni. Ha meghallgatják majd a mai házi feladatot, akkor rá fognak jönni, hogy a blues egyáltalán nem unalmas! Rengetegféle bluest játszanak szerte a világon. Van belőle sok-sok mesterkélt és gagyi, de én most olyanokat fogok mutatni, amik mind, különböznek, mind egyediek, de mégis van bennük valami közös.

A blues hasonlóan minden „népzenéhez” rendkívüli őszinteséget igényel. Ha ez nincs meg akkor hamis lesz és borzasztó unalmas.

Kérlek, hallgassátok meg ezeket és remélem megérzitek e zenéknek a lelkét!

Igazi klasszikusok mellett mutatok pár talán kevésbé ismertet is!


Szóval a mai házi feladat:

Jimmy Hendrix:

Eric Clapton:

John Mayer:

B.B. King:

Gary Moore:

Derek Trucks és Susan Tedeschi:

Tátrai Tibor:

Dan Tyminski folk beütésű blues:

Stevie Ray Vaughan:

Sheryl Crow:

Robert Cray:

John Cleary:

Jonny Lang:

 

 

 

 

Előző bejegyzés:

Poppre Ádám-2012.11.15.