ugrás a tartalomra

Pótkolbász, avagy Szurrogátum delikátesz (munkabemutató) - MEDIAWAVE társrendezvény

premier: 2021. december 29.
A mű Hamvas Béla: Bizonyos tekintetben című kisregénye szövegeit és néhány szituációját tartalmazza. Megírása tisztelgés is Hamvas Béla előtt.

PÓTKOLBÁSZ, AVAGY SZURROGÁTUM DELIKÁTESZ (MUNKABEMUTATÓ) - MEDIAWAVE TÁRSRENDEZVÉNY

Sultz Sándor:

Pótkolbász, avagy SZURROGÁTUM DELIKÁTESZ

- játék két részben -

A mű Hamvas Béla: Bizonyos tekintetben című kisregénye szövegeit és néhány szituációját tartalmazza. Megírása tisztelgés is Hamvas Béla előtt.

A történetet és az eredeti mű szereplőit egy hajó fedélzetén kelti életre a szerző. A hajó nem tudni pontosan mióta, de már több éve egy kikötőben vesztegel. A kapitány már régen nem vágyik hosszú utakra. Hivatást is váltott, nőjével, Dömper kisasszonnyal kolbászt gyártanak. A szurrogátum, vagyis töltelék, akármiből, nem lehet. A cselekmény apropója, hogy a kapitány a város piacán találkozik két régi ismerősével - Mirabellel és a Vendéggel. Ők hárman évekkel ezelőtt, egy furcsa város melletti táborban, találkoztak össze, a 21-es számú barakk felgyújtásakor. A tettes sosem lett meg. A hajóra mennek, a kapitány vendégül látja a társaságot, s újra megpróbálják felderíteni az esetet.


Szereposztás:

Mirabel / Orosz Róbert
Dirth / Endrődy Krisztián
Kapitány / Horváth Ákos
Vendég / Bajomi Nagy György
Dömper kisasszony / Varga Dóra

Dramaturg: Németh Virág
Díszlet: Madzin Attila

Rendező: Koleszár Bazil Péter

Az előadás a Junion Színházzal közös produkció.

Munkabemutató: 2011. június 10., stúdiószínpad

Jegyár: 200 Ft


 

A MEDIAWAVE teljes programja innen letölthető.

 

SZOMBATHELYI JEGYÉRTÉKESÍTÉS
A fesztivál ideje alatt az AGORA – Savaria Filmszínházban működő fesztiválközpontban (Mártírok tere 1.), valamint az egyes zenei programokra, illetve Béres Márta: One-Girl show c. előadására kezdés előtt a helyszínen is.

A Weöres Sándor Színház társrendezvényeire a színház jegyirodájában (Király u. 11., tel.: +36-94/318-738, e-mail: jegy@wssz.hu), illetve a helyszínen válthatók jegyek.