ugrás a tartalomra

Rólad – neked – veled! - Diákszínházi napok

premier: 2021. december 29.
Kis - és nagydiákoknak szóló szerkesztett játék, színházi nevelési előadás és mesejáték a WSSz Stúdióban: a háromnapos programsorozatban a hagyományostól eltérő diákelőadásokat kínálunk.

RÓLAD – NEKED – VELED! - DIÁKSZÍNHÁZI NAPOK

Rólad – neked – veled! - Diákszínházi napok

 

Időpont: 2019. november 4. 5. 6.

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Stúdiószínpad

 

November 4.

Reményik Suliszínház: Kamaszok

- életjáték 40 percben -

„Kimérten, nyelvi játékokkal zsonglőrködve, az én és a te viszonyait marcangolva, de hát mi mást is akarna kibogozni egy tizenhat éves nagykamasz? Legfőbb és közös gondjuk az öndefiníció, a világ legnagyobb titka, amelyre a ki vagyok én? kérdés nevetségesen blődnek hat, de mégis ez foglalja össze leginkább a probléma lényegét. És valóban, micsoda, kicsoda az ember ennyi idősen, amikor páncélt kezd növeszteni, de alatta a húsa még puha és romlatlan; és ez a páncél legelőször miért éppen félelmetes ollókban szilárdul meg?

Ezek a fiatal lelkek pedig szinte szemrehányó természetességgel fürdőznek ebben az eposzban, amit írni is ők írtak, az övék egészen, és amelyhez bátran vettek kölcsön abból, ami éppen megtetszett nekik.” (Kocsis Marcell)

(Külön köszönet Béres Tamás, Erdős Virág, Kalapos Éva, Lackfi János, Tasnádi István, Majláth Dániel, Sohonyai Attila szerzőknek a kölcsönvett szövegekért.)

Írták, összeollózták és előadják:
Csizma Blanka, Hutter Dorina, Katona Márk, Kovács Pál, Sabáli Soma, Sebestyén Áron, Szabó Laura, Takács Róza Csenge

Zene: Kovács Pál
Zenei instruktor: Maronics Ferenc
Szerkesztette és rendezte: Németh Gyöngyi

14 éven felülieknek ajánlott!

Időpont: november 4. 15 és 17 órakor

 

 

Trainingspot Társulat: Sérülés

- zenés komplex színházi nevelési előadás -

A Sérülés című darab a manipulációval, illetve az ezzel szembeni lehetséges viselkedési módokkal foglalkozik. A darab inspirációja a Whiplash című film volt.
„Előadásunk főszereplői a Zeneművészeti Egyetem frissen felvett karvezető szakos diákjai és az ő Liszt-díjas tanárnőjük. A tanárnő igen sajátos és mindenképp megkérdőjelezhető eszközökkel igyekszik a legtöbbet kihozni tanítványaiból. Hogy ezek az eszközök melyik karakterre milyen hatással vannak, s hogy ez hogyan befolyásolja a történet alakulását, az nagyban függ a résztvevő nézőktől.
A felismerésen túl, az előadás lehetőséget ad arra, hogy közösen gondolkodjunk arról, hogy milyen módon lehet az ilyen helyzeteket kezelni, illetve hogy meddig megyünk, mehetünk el céljaink elérése érdekében.”


Szereplők: Bora Levente/Tóth Mátyás, Boznánszky Anna, Buzási Fanni, Ivák Bence, Jobbágy Kata
Rendező: Pap Gábor, Manyasz Erika

15 éven felülieknek ajánlott!

Időpont: november 5. 11.30 és 13.30 órakor

 

 

Soltis Lajos Színház: Pallai Mara - Nagy Zsuzsi: Jancsi és Juliska

- mesejáték -

„Van egy hely az erdő mélyén, ahol teljesülnek az álmok. Ahol nincs munka, csak játék, mese és teljesülnek a vágyak. A csúszda csokiból van, az ablak meg csupa kristálycukor. Itt bármit megtehetünk és bármit megehetünk. A szegénység, a nyomor tovaszáll és minden csupajó. Csak be kell menni mélyen az erdőbe….

De mi történik, ha a csoda, az álom fogva tart és nem enged, ha nem tudunk felkelni és nem tudjuk már irányítani a cselekedeteinket.”

Szereplők: Piller Ádám László, Hajba Beatrix, Horváth Nóra, Tóth Ákos

Zeneszerző: Gregorich Bálint
Díszlet - és jelmeztervező: Marton Mercédesz
Kivitelező: Marton Miklós
Technikus: Bruckner Roland
Rendezte: Nagy Zsuzsi

6-12 éveseknek ajánlott!

Időpont: november 6. 12 és 15 órakor

Mindkét előadás megtelt!

 

Jegyár: 800 Ft (előadásonként)