ugrás a tartalomra

Szabadság FM - Kapcsoljuk az ötvenes éveket - színház és stand up

premier: 2021. december 29.
A Szabadság FM-ben egy képzeletbeli rádióállomás az ötvenes évek Magyarországán. Ebben a rádióban kezdi el pályafutását „Janklovics” elvtárs, azaz Janklovics Péter, a Dumaszínházból jól ismert humorista.

SZABADSÁG FM - KAPCSOLJUK AZ ÖTVENES ÉVEKET - SZÍNHÁZ ÉS STAND UP

Maros András-Maruszki Balázs: Szabadság FM

Kapcsoljuk az ötvenes éveket

- színház és stand up -

Jóóóóó reggelt, Szabadság!

“A proletáröntudat hajnalával kísért fényes jó reggelt a dolgozó népnek! Jelentem, Rákosi elvtárs felkelt, keljünk fel hát mi is! Jelentem, Rákosi elvtárs mosakodik,mosakodjunk hát mi is! Jelentem, Rákosi elvtárs reggelizik… addig hallgassunk egy kis zenét!”

A Szabadság FM-ben egy képzeletbeli rádióállomás az ötvenes évek Magyarországán. Ebben a rádióban kezdi el pályafutását „Janklovics” elvtárs, azaz Janklovics Péter, a Dumaszínházból jól ismert humorista. Legfőbb küldetése, hogy feszegesse a határokat, színt lopjon a szürkeségbe. Szerkesztőnője hiába figyelmezteti, Janklovics mindig elmegy a falig, ahol aztán nagyot koppan.

A történelem viszont lassan átveszi az irányítást a műsorok felett és úgy tűnik, végre eljön a nap, amikor Janklovicsnak már nem kell a sorok közé rejtenie a véleményét…

Politika, foci, divat, gasztro, kultúra: a színházi, stand up est sok zenével, humorral és filmbetéttel mutatja be az ötvenes éveket. Egy korszakot, melyben minden nehézsége ellenére az emberek ugyanúgy megélték az életet, szerettek, nevettek, és vágytak a szabadságra.

Az előadásban felcsendülnek a korszak híres slágerei, amelyeket a Belmondo zenekar frontembere, Czutor Zoltán hangszerelt újra Kovács Adrián segítségével.

 

Szereplők:
Janklovics elvtárs/Janklovics Péter
Petik elvtársnő/Pallagi Melitta

Zene: Czutor Zoltán és Kovács Adrián
Jelmeztervező: Kiss Julcsi
Operatőr: Szőnyi István
Producer: Lévai Balázs
Rendezőasszisztens: Csurgai Zsófia
Rendező: Dömötör Tamás

A Színfolt Film és a Terror Háza közös produkciója.

Együttműködő partner: Lengyel Intézet

 

 

Időpont: 2016. december 13. 18 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Márkus Emília terem

Jegyár: 1.200 Ft