ugrás a tartalomra

Szabadság, szerelem! - Feldmár András előadása

premier: 2021. december 29.
Szakemberekkel, teológusokkal, művészekkel és elszánt civilekkel arra keresik a választ, hogy hogyan tudnának a lélek és tudat sebeitől szenvedő emberek az orvos-beteg reláció kiszolgáltatottsága helyett élő, gyengéd, szeretetteli kapcsolatokból erőt merítve meggyógyulni és visszatalálni a hétköznapok boldogságába.

SZABADSÁG, SZERELEM! - FELDMÁR ANDRÁS ELŐADÁSA

1940-ben született Budapesten. Tizenhat éves korában szökött meg a családi otthonból és Magyarországról, Kanadáig meg sem állt, ahol előbb matematikus lett, majd később pszichológiát és filozófiát tanult. 1974-ben ismerkedett meg R. D. Laing skót pszichiáterrel, aki elméleti és gyakorlati munkásságában radikálisan megkérdőjelezte a 20. századi pszichiátria dogmáit.
Szakemberekkel, teológusokkal, művészekkel és elszánt civilekkel arra keresik a választ, hogy hogyan tudnának a lélek és tudat sebeitől szenvedő emberek az orvos-beteg reláció kiszolgáltatottsága helyett élő, gyengéd, szeretetteli kapcsolatokból erőt merítve meggyógyulni és visszatalálni a hétköznapok boldogságába. Feldmár a mai napig aktívan dolgozik terapeutaként, előadásokat tart, tanít, illetve számos szervezet számára végez szakértői, tanácsadói munkát. Rendszeresen jön Magyarországra, a Feldmár Intézet szervezésében előadásokat tart, csoportokat, kurzusokat vezet.

A Feldmár Intézet nonprofit szervezet. Célja a mentálhigiénés kultúra és az ezzel összefüggő szabad gondolkodás előmozdítása Magyarországon, a kirekesztett és megbélyegzett emberek társadalmi integrációjának elősegítése. Az Intézet programjain keresztül olyan nyílt, szabad társadalom megteremtéséhez járul hozzá, amelyben a különbözőségek is befogadásra kerülnek, ahol az önálló gondolkodás és kreativitás erény, és ahol az egyén szégyen nélkül vállalhatja önmagát minden érzékenységével, furcsaságával, egyediségével és különlegességével együtt.

Belépődíj: 500 Ft

Az előadásra korlátozott számban adhatunk el jegyet, ezért kérjük, részvételi szándékát a WSSZ Jegyirodájában jelezze. (jegy@wssz.hu; 318-738, Szombathely, Király u. 11.)




szerző: wssz