ugrás a tartalomra

Szabó Róbert Endre-2013.03.31.

2013. március 31.
reggelire – jó, mondjuk tízóraira – sajtos melegszendvicset ettem. hirtelen eszembe jutott Hajnal Marci konyhája, az, hogy nála is sokszor ettem melegszendvicset. az a régi fajta szendvicssütője volt, tudod, ami alumíniumház, és egy fűtőszál van benne. abban lehetett igazán jó szendvicset csinálni.

különben akkor laktam nála, amikor elköltöztem otthonról, és nem találtam még albérletet. furcsa volt, ő budán lakott, én meg világéletemben a pesti oldalon éltem. komolyan mondom, van különbség.



aztán beugrik az a melegszendvics, amit Botos Norbiéknál ettünk mindig. ő gimnáziumi osztálytársam volt, néha felmentünk hozzá, és mindig volt otthon valamilyen nagyon finom sajtjuk. később, amikor már nem voltunk gimnazisták, próbáltam visszaemlékezni, hogy milyen sajt lehetett, de soha nem sikerült megtalálni. még most is, ahogy írok erről, érzem az ízt. egészen hihetetlen!

te emlékszel még az osztálynévsorra? az első néhányat mindig el tudod mondani, nem? annyiszor hallotta az ember… Anucz, Bárdos, Búza, Csók… ez az általános iskolai. Bíró, Botos, Budai, Cserti… ez meg a gimnázium. nagyon rég találkoztam velük. tavaly lett volna gimis, de sajnos nem jött össze. az általános osztályomat meg nem is tudom, mikor láttam. persze van, akit már nem is fogok. ebbe nem is akarok most belegondolni.

a kabaréban Kiss Mari utolsó dalában van egy sor, így kezdődik: „ki vén, mint én…”. biztos innen jöttek az előző gondolatok. most komolyan… nézd meg, hogy nézek ki a tablón. és most? azért van különbség, mi? amikor 1994 nyarán táboroztunk a pinceszínházzal, az ebédlőben ki volt téve a falra egy számsor, ami minden nap eggyel csökkent. életünk hátralévő napjait jelezte. kiszámolták, hogy az átlagéletkort számításba véve mennyi van még hátra. elég furcsa volt látni, hogy minden nap egyel kevesebb. sokszor eszembe jut. akkor tizenhétezer-valahányszáz volt. azóta meg eltelt majd hétezer nap… durva, mi? milyen jó lenne most visszaolvasni, ha végig írtam volna blogot…


tényleg megyek.

csók
r.

 

 

 

Előző bejegyzés:

Szabó Róbert Endre-2013.03.30.