ugrás a tartalomra

Szó és zene

premier: 2021. december 29.
Négy nagy magyar író olvassa fel egy-egy szabadon választott írását, három fantasztikus jazz muzsikus pedig zenével folytatja a felolvasásokat.

SZÓ ÉS ZENE

Szó és zene - Esterházy Péter, Parti Nagy Lajos, Spiró György, Závada Pál/Barcza Horváth József, Dés András, Dés László

Négy nagy magyar író olvassa fel egy-egy szabadon választott írását, három fantasztikus jazz muzsikus pedig zenével folytatja a felolvasásokat. Nincs meghatározva a műfaj, lehet regényrészlet, novella vagy akár vers is. A felolvasások közben, kellő dramaturgiai pontokon megszólal a zene, hangsúlyozva, aláhúzva vagy akár ellenpontozva az egyes szöveg részeket. Így az estnek kialakul egy íve, dramaturgiája, zene-dramaturgiája.

Az est két részből áll, mindkét részben két-két író olvas, majd a második rész végén, mindnyájan, mintegy fináléként, egy megadott témát dolgoznak fel.

Dés László az estről:

„Azt gondolom, hogy ez az est nagy ünnep lesz, a magyar kultúra ünnepe, sok drámával, humorral és zenével. Napjainkban egy ilyen kulturális eseménynek különösen nagy jelentősége van, hiszen túl azon, hogy nagy formátumú alkotók adják elő műveiket, a hagyományos irodalmi estekkel ellentétben itt az írók olyan írásaikat olvassák fel, amelyek rezonálnak a korra, a pillanatra, amiben mindnyájan élünk. Ez a jelenidejűség nem mindennapi előadást ígér. A szöveg és zene párbeszéde, a zenészek reakciója csak fokozza, erősíti ezt az élményt.”

 

 

Időpont: 2013. október 6., 19 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Nagyszínpad

Jegyár: 3.000 Ft

 

 

 
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.