ugrás a tartalomra

Szolidaritási nap: Több, mint fél millió forint gyűlt össze

2022. március 22.
Négy intézmény összefogásából jött létre a Szolidaritási nap, a rendezvény bevételét a Máltai Szeretetszolgálat juttatja el az Ukrajnában zajló háború miatt bajbajutott emberekhez.

A Mesebolt Bábszínház, a Berzsenyi Dániel Könyvtár, a Savaria Szimfonikus Zenekar és a Weöres Sándor Színház Négy intézmény, egy akarat címmel rendezett Szolidaritási napot március 19-én, szombaton a Weöres Sándor Színházban.  Belépőjegy nem volt, mindenki belátása szerint tette bele pénzbeli támogatását az adománygyűjtő ládába.

A Berzsenyi Dániel könyvtár adománygyűjtő könyvvásárt tartott az aulában. A Mesebolt Bábszínház a Vackor az óvodában mesejátékát mutatta be a Stúdiószínpadon. A Márkus Emília teremben adott koncertet a Savaria Szimfonikus Zenekar, majd a Weöres Sándor Színház zárta a napot a Szerelem című előadásával a Nagyszínpadon.

A Szolidaritási napon összesen 502.000 Ft gyűlt össze. Az adomány a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül jut el az ukrajnai háború elől menekülők és az áldozatok megsegítésére.

Köszönjük a támogatásokat!