ugrás a tartalomra

Találkozás Szinetár Miklóssal

premier: 2021. december 29.
Szinetár Miklóst bemutatni fölösleges. De találkozni vele mindenkinek élmény. Ezúttal Jordán Tamás faggatja őt múltjáról, jelenéről. November 19-én a Nagyszínpadon várják a közönséget.

TALÁLKOZÁS SZINETÁR MIKLÓSSAL

Találkozás Szinetár Miklóssal

Vendégünk lesz Szinetár Miklós, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színházi, opera-, tévé- és filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész. A Magyar Állami Operaház korábbi főigazgatója, a Magyar Televízió egykori elnökhelyettese.

Beszélgetőtárs: Jordán Tamás

 

"Kedves Színházbarát, és remélhetőleg a Weöres Sándor Színház társulatának kedvelője!

Jordán Tamás vagyok, és szeretném, ha az alábbi információ minél többekhez eljutna. Ezért választottam ezt a levelezési formát. Szinetár Miklós lesz a színház vendége 2018. november 19-én. Én leszek a beszélgetőtársa. Szinetár Miklós a magyar színházi - és filmélet legendás alakja. Én magam személyesen nagy tisztelője vagyok, és egyben (remélem, nem utasítja vissza) barátja is.

Az estét egy virtuális színészi tárlatvezetésnek tervezem. Szinetár Miklós hatvan éve van a pályán, kétszáz színházi rendezés áll mögötte. Volt az Opera és az Operettszínház igazgatója, és egy időben a Magyar Televízió elnöke is. Amit ő a magyar színházról, a magyar színészekről nem tud, azt már nem is érdemes tudni. Kívánságom az, hogy felvillantva előadásokat, szerepeket, mesélje el saját élményeit azokról a színészekről, akikkel együtt dolgozott, és felejthetetlen értékeket hoztak létre.

Szinetár Miklós közismert humora, valamint a köztudott derűm garantálja, hogy az este majd szórakoztató perceket is tartogat. Garantálom, hogy érdemes eljönni a Weöres Sándor Színházba, erre az estére.

Jegyek rendelhetők, vagy személyesen megvehetők a színház jegyirodájában."

 

Jordán Tamás

 

 

Időpont: 2018. november 19. 19 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Nagyszínpad

Jegyár: 2.500 Ft