ugrás a tartalomra

Vetítés a londoni Globe Színház előadásaiból

premier: 2021. december 29.
Mozira invitálja az érdeklődőket a Weöres Sándor Színház: William Shakespeare művei láthatóak felvételről a londoni Globe Színház előadásában eredeti nyelven Arany, Radnóti, Babits fordításban, felirattal.

VETÍTÉS A LONDONI GLOBE SZÍNHÁZ ELŐADÁSAIBÓL

Vízkereszt, vagy amit akartok

A felejthetetlen színészekkel életre keltett Vízkereresztben ¬ mely egy keserédes komédia a veszteségekről és a viszonzatlan vagy éppen érdemtelen szerelemről ¬ Shakespeare legjelentősebb dalai is elhangzanak. A csupa férfiból álló, több díjat elnyert Mark Rylance és Stephen Fry vezette Original Practices (Eredeti gyakorlatok) cég rendezte produkció korhű díszletekkel, jelmezekkel és zenei betétekkel varázsolja elénk az 1601-es globe-beli előadást. Nekik is köszönhető, hogy ebből a Vízkeresztből a londoni West End (Nyugati városrész) egyik legfelkapottabb előadása lett.

A magyar felirat Nádasdy Ádám műfordítása alapján készült.

Időpont: 2015. március 19. 19 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Stúdiószínpad

Jegyár: 1.500 Ft

Vetítési idő: 190 perc (15 perces szünettel)

 

A makrancos hölgy avagy A hárpia megzabolázása

Shakespeare legtöbb botrányt kavart komédiája, A makrancos hölgy az első olyan darab a színháztörténetben, amely lüke kettős jeleneteket és jó néhány füle-farkatlan dialógust tartalmaz, melyekkel a szereplők meg akarják téveszteni egymást, vagy túl akarnak járni egymás eszén. Nem csodálkozhatunk, ha a darab feloldása sem egyértelműen kacagtató, hanem többértelműséggel teli.

A magyar felirat Nádasdy Ádám műfordítása alapján készült.

Időpont: 2015. március 5. 19 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Stúdiószínpad

Jegyár: 1.500 Ft

Vetítési idő: 182 perc (15 perces szünettel)

 

Szentivánéji álom

Shakespeare a káprázatos drámai költészetét állítja ennek a ugratós, csillogó, vidám és meglepően ötletes történetnek a szolgálatába, hogy melynek fajsúlyos mondanivalója egy álomszerű felszín alól bontakozik ki.

Hermia szereti Lysandert és Helena szereti Demetriust, de Demetriusnak Helenát kellene elvennie... Amikor Athén hercege erőltetni próbálja a házasságot, a szerelmesek az erdőben keresnek menedéket, ahol belecsöppennek a tündérek királya, Oberon és királynője, Titánia közötti vita kellős közepébe, ami mindannyiuk életét megváltozatja...

Időpont: 2015. február 19. 19 óra

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Stúdiószínpad

Jegyár: 1.500 Ft

Vetítési idő: 188 perc (15 perces szünettel)