ugrás a tartalomra

Zárvatermők kertje – könyvbemutató

2022. október 12.
Cser Kovács Ágnes első regényének bemutatója október 24-én lesz a színház Krúdy klubjában.

 

Akad-e súlyosabb feladat az emberi életben, mint az elengedés? Cser Kovács Ágnes első könyvének hősnőjét veszteségek sora fenyegeti: munkahelyéről kirúgják, rákban haldokló édesapját hosszú évek óta megszakadt kapcsolatuk ellenére kísérni próbálja utolsó napjain, miközben régóta orvosi csatatérre emlékeztető méhe a sokadik, talán utolsó harcát vívja, hogy életben tartsa megfogant embrióját. Az egyre nehezebb napok egyetlen kapaszkodóját az otthon szerkesztett-rendezgetett szövegek jelentik. Az elbeszélő minden egyes megnyitott és munkába vont fájllal újabb és újabb sorsokat tár föl, a több generációból megszólaló hangok és elmesélt életutak pedig a saját helyzetét is másképpen világítják be. A mozaikokból építkező kötet utolsó fejezete a vakuhoz hasonlóan villantja elénk nemcsak a fejezetek összefüggéseit, de azt is: nem biztos, hogy az marad velünk, amibe a legjobban kapaszkodunk, hanem amitől képesek voltunk búcsút venni.

  Kovács Ágnes (1975) irodalomtörténészként végzett az ELTE-n. Doktori (PhD) fokozatát 2011-ben szerezte meg. Tanított egyetemen, volt újságíró, televíziós és folyóirat-szerkesztő. Kommunikációs területen dolgozik és az iASK (kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete) kutatója. A  Zárvatermők kertje az első regénye, amely a Kalligram Kiadó gondozásában jelent meg 2022 őszén. Könyveit Cser Kovács Ágnes szerzői néven publikálja. 

Kovács Ágnes

Cser Kovács Ágnes Zárvatermők kertje című könyvének bemutatója lesz október 24-én, hétfőn, este hét órakor, a Weöres Sándor Színház Krúdy klubjában. A szerzővel Pölös János, műsorvezető, a Kecskeméti Katona József Színház művészeti titkára beszélget, Németh Judit színésznő felolvas a regényből, Bujtás Ervin, dalszerző-énekes dalokat ad elő.

 

A könyvbemutatóra a belépés díjtalan.

A helyszínen a könyv megvásárolható, és a szerző az est végén dedikál is.