Archív

Weöres T.É.R.

Szeretettel várjuk közönségünket a szombathelyi Fő térre!

Évadzáró társulati ülés

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Weöres Sándor Színház. Öt színész távozik, hárman szerződtek a teátrumhoz. A nézők nyáron is találkozhatnak a színészekkel, számos kulturális programon lépnek fel a társulat tagjai a városban és régiószerte.

A magyar költészet napja

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Ez alkalomból a költő Erősödik című versét Jámbor Nándor előadásában a pandémia miatt online ajándékozzuk kedves közönségünknek.

Színházi világnap

1962 óta ünnepeljük a színházi világnapot minden évben március 27-én. Helen Mirren Oscar-díjas, brit színésznő üzenetét színházunk ifjú művésznője, Herman Flóra tolmácsolásában a világjárvány miatt idén online láthatják.

Búcsúzunk...

A Weöres Sándor Színház társulata Jordán Tamás szavaival búcsúzik Törőcsik Maritól, a Nemzet Színészétől, háromszoros Kossuth -, kétszeres Jászai Mari - és Balázs Béla-díjas színművésznőtől, érdemes és kiváló művésztől, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjától.

A KÖLTÉSZET HETE: íme, a videók!

Április 6-i beküldési határidővel videópályázatot hirdetett diákoknak a magyar költészet napja alkalmából a Weöres Sándor Színház JÁTSsZMA Színházpedagógiai Műhelye.

Négy előadásunk elkészült, egy az online térben próbál

Továbbra is reménykedve várjuk azt a pillanatot, amikor újra felgördülhet közönségünk előtt a vörös függöny. Addig is, amíg ez valósággá válik, mi teljes erőbedobással próbálunk: ha a járványügyi szabályozás ezt lehetővé teszi, a színházban, ha nem, a virtuális térben. Jelenleg az Ajándék című színházi nevelési előadás készül online Horváth János Antal rendezésében.

Két perc az egész világ

A JátsszMa költészetnapi videó­pályázatot hirdetett diákoknak. A színház frissen létrehozott színházpedagógiai műhelye mindenekelőtt arra alapozott, hogy az általános karanténhelyzetben a virtuális világban különben is otthonosan mozgó tizenévesek már közelebbről megismerkedtek a videózással.

Elkezdődött a közös munka

Sardar Tagirovsky rendező, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának házi rendezője, a Weöres Sándor Színház frissen kinevezett Művészeti Tanácsának tagja színházi tréning keretében ismerkedett a társulattal.

Premier az igazgatói irodából

Április 29-én volt az eSzínház műsorán A Grönholm-módszer című produkciónk online premierje. Az előadás, amely egy fiktív állásinterjút dolgoz fel, a Weöres Sándor Színház igazgatói irodájában játszódik.

Fotósunk kategóriagyőztes

Kultúra/művészet kategóriában Mészáros Zsolt, a Weöres Sándor Színház fotósa Fejreállt világ című képével nyert a XI. Sajtófotó-kiállítás és Pályázaton. Sadness egyébként a tavalyi, jubileumi szakmai megmérettetésen is elhozta a díjat a kultúra kategória győzteseként.

„Meg kell még találnom itt a helyemet”

Szabó Tiborral, a szombathelyi Weöres Sándor Színház új igazgatójával újratervezésről, fizikai színházról, és az intézmény most felállt művészeti tanácsáról beszélgettünk.

Új korszak jön a szombathelyi színházban

Január 28-án délután 3 órakor a színház nagyterme - természetesen a másfél méteres távolságok megtartásával - megtelt, ugyanis Jordán Tamás a színpadon, ünnepélyesen is átadta a színház kulcsát Szabó Tibornak.

Ünnepi köszöntő

Jordán Tamás és Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház jelenlegi és következő megválasztott igazgatója videóüzenetben kívánt boldog karácsonyt és örömökben gazdag ünnepet minden kedves nézőnknek, színházbarátnak!

Indul Abigail bulija

Átlagos kedd délelőtt ez a Weöres Sándor Színházban: délelőtt olvasópróba az igazgatói irodában, aztán tervelfogadás, díszletjelzés építése, bontása, közben próbák: több bemutató is készülőben.

Szilveszteri válogatás a Weöres Kaviárból

Kedves bérletes nézőink! Az idei esztendő utolsó napján, ha nem is a Weöres Sándor Színházban, de társulatunkkal intsenek búcsút a 2020-as évnek! Nevetéssel, bizakodással, reménnyel vágjunk neki 2021-nek!

Nemzetközi konferecián a WSSz

November 25. és 27. között ment le online az Európai Színházi Konvenciónak (ETC) az a háromnapos, szakmai konferenciája, amelynek eredetileg a Weöres Sándor Színház adott volna otthont. Sajnos a járványhelyzet miatt csak jelképes házigazdái lehettünk ennek a kiemelkedően fontos eseménynek.

Holdbeli Csónakos Díj 2020. Holdbeli Csónakos Díj Volvo Alpok Autó Különdíj 2020.

A Weöres Sándor Színház Szenátusa 2011 júniusában, legelső tanácskozásán döntött arról, hogy díjat alapít az évad legjobb színészi alakításának és legjobb háttér-tevékenységének elismerésére.

Jordán Tamás üzenete

Jordán Tamás a színházi világnapon - március 27-én - a hivatalos világnapi üzenet mellett a koronavírus miatti kényszerpihenő ügyén a közönségnek üzen. Mindenkinek erőt, egészséget és türelmet kíván!

Családon belüli erőszak egy anyával és egy csavarral

Dühről, szeretetlenségről, bűnről és bűnhődésről, magunk előtt görgetett traumákról szól a WSSz legújabb darabja. Lőrinczy Attila alapkérdésekről, görög drámába illő sorstragédiákról mesél, egyszerűen.
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.