Apa, gyere Te is!

Anyák napján az MMIK-ban tartották az Apa, gyere Te is! elnevezésű programsorozat megnyitó ünnepségét, ahol a Weöres Sándor Színház színészei - Vass Szilárd, Endrődy Krisztián és Kálmánchelyi Zoltán – is verset mondtak, igaz, kissé rendhagyó módon, pantomim és bohóc műfajt keverve.

Néhány lelkes szombathelyi anyuka, védőnők és egyesületek fogtak össze, hogy - hagyományteremtő szándékkal - a Családi Hét keretében megszervezzék az Apa, gyere Te is! elnevezésű, ingyenes előadás-, illetve beszélgetéssorozatot. A rendezvény célja egyrészt, hogy a leendő kismamák és kispapák információkat kapjanak az egészséges családtervezésről, a természetes várandósságról, a szülésről és születésről, másrészt, hogy a gyakorló szülőknek gyermeknevelési és egészségmegőrzési tanácsokat nyújtson.

A Családi Hét fővédnöke dr. Ipkovich György polgármester, főhelyszíne pedig az MMIK, azon kívül a nemrég megnyílt Prevenciós Ház (Nádasdy F. u.), a Humán Civil Ház (Bem József u.), és az Apáczai Waldorf Általános Iskola (11-es Huszár út) is otthont ad néhány programnak.

A rendezvény megnyitóját - és egyben a Kistestvér(em) születik címmel meghirdetett rajzpályázat díjkiosztóját -, Anyák napján tartották, ahol a Brenner Óvodások mellett a Weöres Sándor Színház művészei adtak ünnepi műsort.

wssz
2010. május 04.

Támogatók