ugrás a tartalomra

A Grönholm-módszer

premier: 2016. október 11.
Spanyol kortárs szerző, Jordi Galcerán megtörtént esemény kapcsán írta meg fordulatos és szellemes színdarabját. Négy pályázó – három férfi és egy nő – felvételi beszélgetésre érkezik egy multinacionális vállalathoz, ahol kereskedelmi igazgatót keresnek.

Írta: Jordi Galcerán

A GRÖNHOLM-MÓDSZER

Egy felvonásban - 100 perc

Fordította: Bakucz Dóra

Spanyol kortárs szerző, Jordi Galcerán megtörtént esemény kapcsán írta meg fordulatos és szellemes színdarabját.

"A Grönholm-módszer ötletének alapja megtörtént esemény. … Egy madridi kukában megtalálták egy szupermarket-lánc személyzeti osztályán dolgozó alkalmazott feljegyzéseit azokról a nőkről, akik pénztárosi állásra jelentkeztek. A feljegyzésekben hemzsegtek a hímsoviniszta, idegengyűlölő, durva jellemzések ("kövér, bögyös", "dagadt, külföldi", … stb.). … Annak tudatában, hogy rá osztották a kiválasztás szent misszióját, felhatalmazva érezte magát, hogy ilyen önkényesen nyilatkozzon olyan emberekről, akiket egyáltalán nem ismert. Elképzeltem ezeket a szerencsétlen nőket, ahogy igyekeznek jó benyomást kelteni a cég előtt, és próbálnak a vélt elvárásoknak megfelelően viselkedni, készen akár kisebb megaláztatásokra is, csak hogy megszerezzék a munkát, amire szükségük van" - írja a szerző.

Négy pályázó – három férfi és egy nő – felvételi beszélgetésre érkezik egy multinacionális vállalathoz, ahol kereskedelmi igazgatót keresnek. A korábbi szűrőkön már átjutottak – ez lesz az utolsó megmérettetés. A jelentkezőknek azonban a hagyományos interjú helyett meglehetősen szokatlan feladatokat kell megoldaniuk, melyek egyre bizarrabb és feszültebb helyzeteket teremtenek… Vajon mi mindenről hajlandóak lemondani, hogy megszerezzék az állást? Milyen erőfeszítéseket tesznek, meddig képesek elmenni ebben a harcban? Vannak-e tabuk, morális határok? S vajon mindenki az-e, akinek mutatja magát?


Szereplők:

Ferran Endrődy Krisztián, Endrődy Krisztián

Enric Kelemen Zoltán

Mercé Nagy Cili

Carlos Antal D. Csaba

Luís Ostyola Zsuzsanna, Alberti Zsófi

Női hang Alberti Zsófi

Dr. Grönholm Trokán Péter



Alkotók:

Zene Horváth Dániel Dudu

Videó Kaczmarski Ágnes

Grafika Kálmánchelyi Zoltán

Ügyelő/rendezőasszisztens/súgó Győrváry Eszter


RENDEZŐ Nagy Cili

Bemutató: 2016. október 11. 19 óra, Igazgatói iroda