ugrás a tartalomra

A pincér dalai - Szabó Tibor önálló estje

2009. november 10.
Minden kétséget kizáróan kijelenthető, hogy Szabó Tibor az elmúlt egy év alatt Szombathely kedvencévé vált. Aki látta a 9700 jó szándékú, pityókás bizottsági elnökeként, vagy az Anconai szerelmesek kisvárosi maffiózójaként, biztos azonnal szívébe zárta.

Szabó Tibor most valami egészen más rétegét fedte fel a benne rejlő „komédiásnak”. A színház klubjában nagy sikerrel bemutatott, A pincér dalai című önálló estje - remek dalok segítségével - egy konyaktól mámoros bába kezei között született fiúgyermek életének legfontosabb állomásait idézi fel: hogyan kerül ki az apai szigorral és anyai becézéssel kísért idilli gyermekkorból az élet iskolájába, hogyan segíti át egy hangyaboly szorgos munkájának figyelése a katonaság megpróbáltatásain, majd hogyan indul el fényes karrierje egyetlen mondat hatására, miszerint az isten maga is volt pincér. Miért lesz aztán mégis minisztereket szórakoztató énekes, akit kocsmák mélyére és végül öngyilkossági kísérletbe hajszol a magány, miközben mindvégig azt a régi tanyát keresi, ahol futás közben még gondtalanul dobálta cipőfűzőjét a szél.

A pincér-énekes kimondatlanul is azt firtatja, ura lehet-e sorsának az ember, vagy a véletlenek és a szenvedélyek irányítják az életét.


A pincér dalai – Szabó Tibor önálló estje

 

Szabó Tibor olvasmányélményei és ötletei felhasználásával a szövegkönyvet írta: Fehér Csaba

Dalszövegek: Fehér Csaba, a C.S. látogatása című dalszöveg szerzője Tompa Andrea

Zeneszerző: Apostolache Zénó

Előadja: Szabó Tibor

Közreműködnek: Horváth Meggie, Peltzer Géza, Hotzi Ferenc

Bemutató: 2009. november 8.

szerző: wssz