ugrás a tartalomra

Adventi zsongás

2013. december 15.
A színház szinte minden helyiségében történt "valami" ezüstvasárnap a nyílt napon. Forralt bor illata szállt a levegőben, karácsonyi dal szólt a háttérben - hangulatos volt az ünnepvárás.

A közönségtalálkozón a színészek többek között magukról, az előadásokról, a próbafolyamatokról meséltek, karácsonyi dalokat énekeltek a Krúdy Klubban. Kiderült: ki nem tudott még készülni a közelgő ünnepre. Fekete Linda, Szabó Róbert Endre, Kálmánchelyi Zoltán, Balogh János, Kelemen Zoltán, Kovács Gergely, Sodró Eliza, Alberti Zsófi, Horváth Ákos, Varga Dóra, Vlahovics Edit, Bálint Éva, Szabó Tibor váltotta egymást a színpadon.

Balogh János és Németh Károly vezetésével csoportos színházbejárás kezdődött két turnusban. Tükrös terem, TV Stúdió, Stúdiószínpad, Nagyszínpad alatti zenekari árok, díszletraktár - csak néhány állomás a bejárás helyszíneiből. A résztvevők egy most készülő előadás nyílt próbájába is bepillanthattak: Czukor Balázs rendezi a Cudar világ című darabot, amelynek bemutatója jövő év elején lesz.

A gyerekek rajzolhattak, barkácsolhattak, karácsonyi díszeket készíthettek az aulában az Agora Gyermekek Háza munkatársai irányításával, közben Varga Dóra, Fekete Linda és Szabó Róbert Endre "dúdoltatta" is az énekelni vágyó kicsiket.

Sokan öltöztek jelmezbe, a látványt fotón megörökítve kapják elektronikus levélben - karácsony alkalmából.

Az adventi délután sorsolással ért véget: a 2013/14-es szezon tavaszi, vagy egész évadra szóló bérlettel rendelkezők színházi ajándéktárgyakat és a Telenor - Szombathely Fő tér 15. szám alatti üzlet felajánlásával egy Hipernet Praktikum tarifacsomaggal járó Lenovo IdeaTab A3000 táblagépet nyerhettek. Fortuna ezúttal Szétag-Marosics Adriennek kedvezett: ő vihette haza a fődíjat.

Az aulában színházi ajándéktárgyakat - előadás-plakátokból készült, 2014-es falinaptárat, logóval ellátott gyertyát, és A dzsungel könyvéhez készült színes karkötőket - vásárolhattak az érdeklődők. Persze, nem maradt el a karácsonyi forralt bor és tea, meg a hagyományos színházi perec sem.