Ájlávjú-Jókedvű musical-revü

A világ egyik leghosszabb ideje futó off-Broadway musicalje a Madách és a Centrál színház után Szombathelyen a Weöres Sándor Színházban tárja elénk az emberi élet legnehezebb, legfontosabb, vagyis legszerelmesebb pillanatait.

A darabról:

Ájlávjú. I love you, vagyis: szeretlek. Tehát a szerelem. Pofonegyszerű, és talán éppen ettől olyan bonyolult. Néha egy egész élet sem elég ahhoz, hogy megismerjük, megértsük – magunkat, a másikat, a szerelmet. Erről mesél Joe DiPietro és Jimmy Roberts darabja, melynek eredeti teljes címe nagyjából így fordítható: Szeretlek, tökéletes vagy - változz meg! De a cím vége a színpadi játékra utaló szójátékot is rejt: öltözz át! Ebből talán világos, hogy a humornak kiemelt szerepet szántak a szerzők.

A hozzávalók: férfi és nő – akikről Karinthy óta tudjuk, hogy soha nem érthetik meg egymást, hisz mind a kettő mást akar; a férfi nőt, a nő férfit. Kell még továbbá: az élet. Mert a nagy tragikus szerelmeknek könnyű örök ragyogással tündökölni, de hogy van ez a családalapítás után, középkorúvá válva, ne adj’ isten válófélben, máskor öregedő szingliként, vagy éppen egy a temetőben adódó spontán randin? A világ egyik leghosszabb ideje futó off-Broadway musicalje a Madách és a Centrál színház után Szombathelyen a Weöres Sándor Színházban tárja elénk az emberi élet legszerelmesebb pillanatait. Négy színésszel, három zenésszel, életkora szerint kinek több, kinek kevesebb ismerős élethelyzettel, öniróniával, de legfőképpen szeretettel, és makacs optimizmussal. Mert végül is szeretni, szeretve lenni jó.

 

 

JIMMY ROBERTS ̶ JOE DiPIETRO

ÁJLÁVJÚ

I LOVE YOU, YOU'RE PERFECT, NOW CHANGE

(TE ÉDES, DE JÓ VAGY, LÉGY MÁS)

Jókedvű musical-revü

Fordította: Fábri Péter

 

Nő 1 Nagy-Bakonyi Boglárka

Nő 2 Nagy Cili

Férfi 1 Hajdu Péter István

Férfi 2 Antal D. Csaba

 

Zenei vezető Maronics Ferenc

Korrepetítor Falusi Anikó

Zenészek Maronics Ferenc (zongora)

Berki Antal/Fodor Dániel (hegedű)

Kovács Attila (nagybőgő)

 

Koreográfus Cortés Sebastián

Díszlettervező Romvári Gergely

Videó animáció Kaczmarski Ágnes

Jelmeztervező Pető Beatrix

Jelmeztervező-asszisztens Fekete Mónika

 

Súgó Zsohár Amália

Ügyelő Pados Bernát

Rendezőasszisztens Papp-Ionescu Dóra

 

Rendező Harangi Mária

 

Bemutató: 2021. október 1.; 19.00 óra; Nagyszínpad

A Weöres Sándor Színház mindennemű változtatás jogát fenntartja.


2021. augusztus 16.