ugrás a tartalomra

Ismét a Vidéki Színházak Fesztiválján

2016. június 7.
A Thália Színház 2016. szeptember 5-e és 11-e között rendezi hagyományos évadnyitó eseményét, a Vidéki Színházak Fesztiválját. Hét nap alatt kilenc előadás várja majd a színházkedvelő közönséget.

A program 5-én, hétfőn a Szolnoki Szigligeti Színház Hello, Dolly! című musical klasszikusával kezdődik. A világhírű művet ezúttal Szente Vajk álmodta színpadra, főszerepekben Kertész Marcella és Szolnoki Tibor. Az Arizona Stúdióban Moliére népszerű komédiája, a Tartuffe látható, a tatabányai Jászai Mari Színház előadását Szikszai Rémusz rendezte, főszerepben Crespo Rodrigo.

6-án, kedden a nagyszínpadon ezúttal az egyik legismertebb magyar drámát, a Bánk bánt tekintheti meg a közönség, a Békéscsabai Jókai Színház előadását Szabó K. István rendezte.

Szerdán a Csiky Gergely Színház hozza Kaposvárról Barta Lajos épp 100 éve bemutatott tragikomédiáját, a Szerelmet, melyet Guelmino Sándor állított színpadra.

Csütörtökön ismét egy család történetét láthatjuk: Salgótarjánból a Zenthe Ferenc Színház mutatja be az Arizona Stúdióban Harold Pinter Hazatérés című művét, Mikó Istvánnal a főszerepben. Az előadást Gyuriska János rendezte.

9-én, pénteken a Weöres Sándor Színház előadásában érkezik a Ványa bá, Csehov kedvelt színművét Réthly Attila rendezte, címszerepben Mertz Tibort láthatjuk.

Szombaton délután a Csokonai Nemzeti Színház produkciója látható majd az Arizonában, egy különleges monodráma kerül színre: Virginia Woolf Orlandója Anca Bradu rendezésében, Sárközi-Nagy Ilona előadásában elevenedik meg. A Miskolci Nemzeti Színházból Arthur Miller Pillantás a hídról című drámája érkezik este a nagyszínpadra Lukáts Andor rendezésében, Varga Zoltánnal a főszerepben.

szerző: MTI