ugrás a tartalomra

Mérnökszínház Budapesten

2012. október 26.
Első alkalommal játszotta a társulat Budapesten a Mérnökszínház avagy a Bőröndrobogó és a Xanaxok című előadást, amelynek célja a természettudomány és a műszaki tanulmányok iránti érdeklődés felkeltése.

A darab főszereplője a mérnöknek tanuló Jancsi, valamint Merlin varázsló, aki híres emberekkel - például Lady Gagával és Erdei Zsolttal - egy világszerte elismert magyar találmánnyal, az Őriszentpéteren kifejlesztett Moveo nevű, összecsukható, elektromos robogóval érvel amellett, hogy érdemes a mérnöki pályát választani.

Az ötletgazda Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség munkatársai szerint a pályaválasztáshoz szükséges információk átadása mellett azt is be kell mutatni a középiskolásoknak, hogy milyen karriert lehet építeni mérnökként.

A Mérnökszínház avagy a Bőröndrobogó és a Xanaxok című előadást Jordán Tamás dolgozta ki. Budapesten először október 26-án a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban adták elő a színészek. Az előadást az INNOREG Közép-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség Khe. szervezte a budapesti Zrínyi Miklós Gimnáziumba járóknak azért, hogy a diákok megérthessék: érdemes a mérnöki pályát választani.

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Mérnökszínház avagy a Bőröndrobogó és a Xanaxok