ugrás a tartalomra

Nem cipel dinnyét a vállán

2014. október 26.
Réthly Attiláékhoz december 23-án minden évben talpastól érkezik a karácsonyfa, mert van néhány dolog, amiből nem enged. Mindez a legutóbbi Színházszerdán derült ki, amikor Vlahovics Edit faggatta a rendezőt.

Réthly Attila például nem hajlandó a vásárcsarnokból dinnyét hazacipelni a vállán, mint, ahogy mellőzi a karácsonyfa-faragást is, így náluk mindig előző éjjel érkezik meg az ünnepi zöld talpastól, hogy aztán 24-én egy pizsamás, közös, családi reggelivel induljon a nap, és teljen el stresszmentesen az esti ajándékozásig. De nem fog soha nejlonzacskóban sem cipekedni, mert azt szintén kedveli. Efféle plusz információkon derülhetett a Cafe Frei közönsége a legutóbbi Színházszerda eseményén.

Vlahovics Edit felkészült: Attilával közös Facebook-ismerősöktől, - barátoktól kért kérdéseket, amelyeket úgy tett fel, hogy nem árulta el, kitől származik, Réthly Attilának pedig ki kellett találnia, ki a kérdező.

A szombathelyi születésű rendező mesélt általános iskolás éveiről: a régi Fürst-be (mai Neumann-iskola) járt, amelynek szomszédságában állt az orosz laktanya. Állandóan ment a bizniszelés a katonákkal, kártyanaptárakat, egyéb, akkor divatos használati tárgyakat cseréltek, sok kedves élményt szerzett.

Szó esett a szakmáról: Réthly Attila és Vlahovics Edit is Székely Gábor osztályfőnökségével tanult a színház- és filmművészeti egyetemen. Közösen sztoriztak: a diákévektől napjainkig jött elő egy-egy újabb történet az egyórás beszélgetésen.

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Négy szerdai szelíd teremtés

Elmebetegek randevúja

Az első szerelmes Színházszerda

Nagyon kellett a pofon!

Balsaja kraszna és az orosz húsvét

Zűrzavaros Színházszerda

Fluxuskondenzátor a baromfikeltetőben?

A dzsungel mélyén Atlantisz

„Marika néni hülye”

Öt perc nevetés, két perc sírás

Aktuális bombarobbanás

Matematikus, focista, színész, rendező

Mágnás Miska Czukor Balázs olvasatában

A WC világnapja Sziszi és Zoli módra

„Nem látott még radiátort?”

Rúdtáncos hastáncosok repedő fürdőruhában

Egy rendező Svejk városából

Kőszívű ember és az improvizáló belső ellenőr