ugrás a tartalomra

POSzT-oltunk: Vitéz Mihály Pécsen

2015. június 11.
Vitéz Mihály, bojárjai és többezres bandériuma vasárnap elindult a POSzT-ra: Bajomi Nagy György és a társulat két alkalommal játszott a Pécsi Nemzeti Színház kamaratermében.

A Weöres Sándor Színház 2013-ban meghirdetett drámapályázatának díjnyertes műve, Székely Csaba: Vitéz Mihály című, komikus történelmi tragédiája bekerült a XV. Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába.

Béres Attila rendezése sikert aratott a szakmai berkekben, és a pécsi közönség is szerette.

A színházi találkozón résztvevő előadások szakmai beszélgetések témái is: Lévai Balázs újságíró-műsorvezető Sándor L. István dramaturgot, Gáspárik Attilát, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatóját és Béres Attila rendezőt kérdezte a darabról a résztvevők bevonásával. A POSzT weboldalán is megjelent fotógaléria.

Terítéken a POSzT címmel szakmai beszélgetést rendeztek a szervezők a jubileum alkalmából. Ismertették a találkozó elmúlt 15 évéről készült tanulmányt, felszólaltak az alapítók, a tulajdonosok képviselői, Jordán Tamás, a szakmai fesztivál alapítója is kifejtette véleményét: „Mi a kezdő csapattal azt tartottuk a leglényegesebbnek, hogy ezen a találkozón a színházi szakma képviselői jókedvben együtt legyenek, barátságok szülessenek, mosolyra fakadjanak, megkedveljék egymást. (...) Ez az, ami most hibádzik. (...) Igazatok van abban, hogy fel kell dolgozni turisztikailag, szakmailag, az EU szempontjából, hogy mi történik a POSzT-on, de én arról beszélgetnék szívesen, van-e esély arra, amiről én kezdettől fogva álmodozom: kiszorítani a tevékenységünkből a politikát és azt képviselni, hogy egymás szövetségesei vagyunk, egy szent ügyért közösen dolgozunk.”

Naponta frissülő képgaléria a fesztiválról itt látható.

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Vitéz Mihály a POSzT-on

Versenyez a Vitéz Mihály

Terítéken a POSzT

Vitéz Mihály

POSzT 2015

Ütős történelmi parabola

"Mindig kitermeljük önmagunk ellenségeit"