ugrás a tartalomra

Reanimációs képzésen vettünk részt

2013. október 15.
Az elején sok volt a bizonytalankodás - jól nyomom?, nem erős?, orron át is helyes?, nekem nem lélegzik, stb - de, aztán mindenki belejött: szakszerűen elsajátítottuk az újraélesztést azon a képzésen, amelyet Szombathely Megyei Jogú Város szervezett.

Évente mintegy 20-25 ezren - naponta hatvanan-hetvenen - halnak meg hirtelen szívhalálban Magyarországon: szinte 30 percenként bekövetkezik egy haláleset. Keringésleállás esetén a beteg túlélési esélye percenként tíz százalékkal romlik, ezért fontos, hogy a mentők kiérkezéséig is szakszerű segítséget kaphasson. A legfontosabb elsősegély az újraélesztés.

Tavaly év elején Szombathely Megyei Jogú Város felkérésre a Weöres Sándor Színház és a Szombathelyi Televízió közösen készítette el azt a négyrészes sorozatot, amellyel az OMSZ Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet és a Szombathelyi Mentőállomás szakemberei járják a várost, és megtanítják az intézmények, iskolák dolgozóit, tanulóit a reanimációra.

"Szombathely, a segítés városa" elnevezésű mintaprogram keddi oktatásának helyszíne a Weöres Sándor Színház volt: színészek, háttér munkatársak sajátíthatták el az újraélesztést.

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Reanimáció: forgatás a legfontosabb elsősegélyről

Film készül az újraélesztés elsajátításának fontosságáról

Szombathelyi mentőangyal: videóklipek polgármesteri kezdeményezésre