ugrás a tartalomra

Trokán Péter és a norvég tenger

2012. április 19.
Alig fért el Trokán Péter verseny horgászbotja szerdán a Cafe Frei-ben. Nem kapásra számított, hanem bemutatót tartott, hiszen Pankotai Gellért sporthorgászt, a magyar pergető horgász válogatott kapitányát, a Trabbuco cég magyarországi képviseletének tulajdonosát látta vendégül.

Pankotai Gellért és társai képviselték Magyarországot a négyévente megrendezett Nemzetek Horgász Világjátékán tavaly Olaszországban. A magyar pergető válogatott a csónakos páros és az egyéni kategóriában is elsőként végzett a rangos viadalon. Erről is sztorizgatott többek között a sporthorgász, aki már gyerekkorában tudta, hogy ez lesz hobbija, majd hivatása, hiszen két kakaós bögréjéből mindig abból fogyott jobban az ital, amelyiken egy halászó kisfiú képe volt. Neki is, és Trokán Péternek is, saját készítésű, gombostűs, selyemzsinóros, mogyorófa vessző botja volt, előbbi a Gyöngyösön, utóbbi az újpesti Duna-öbölben szerzett tapasztalatokat. Amelyek ebben a sportágban nagyon fontosak: Gellért szerint kilencven százalék a tudás, a taktika, tíz százalék a szerencse.

Trokán Péter - Reviczky Gáborral, Csőre Gáborral és Barát Attilával - a színészek horgász válogatottjának is tagja. Évek óta jár barátaival az Északi-tengerre horgászni. Előfordult, hogy autóval tették meg a közel 3000 kilométeres utat. Egyelőre azonban nem tervez hosszabb utazást: a május 14-i A nők iskolája premier után a zsennyei tavon perget.

 

 

 

 

Vonatkozó cikk:

Németh Judit és a nyuszik

Színész és labdarúgó

A medve nem játék

Felelős lettél azért, amit megszelidítettél

Óránként öt-hat üzenet kell

"Durva" a Tűzvonalból