"Fogjam le a B-major 7-est!"

Poppre Ádám profi kosárlabdázó akart lenni gimnáziumban, de érdekelte a biológia is. Édesapjával terepmotorozni járt, mostanság vadászni. Imádja a Forma 1-et. Színész. Mert azt is szereti. Kovács Gergely interjúvolta meg a Cafe Frei-ben.

Élmény a léleknek is

Üzenet a színrelépőknek címmel Nógrádi Kiss Magdolna budapesti képzőművész alkotásaiból nyílt tárlat pénteken este a Márkus Emília terem előterében. A kiállítás december 3-ig látogatható.

Kiss Mari fut, úszik és játszik

Kiss Mari imád a szombathelyi piacon vásárolni. Olyannyira, hogy helyi holmikat visz Budapestre is. Ragaszkodik a megszokott árusaihoz, a sajtot például rendszeresen a jákiaktól veszi. – derült ki ez is többek között Kiss Mariról a legutóbbi Színházszerda programján.

Fekete Linda az Ocho Macho klipjében

Fekete Linda az Ocho Macho-val forgatott a közelmúltban: a Weöres Sándor Színház színésznője a zenekar legújabb, néhány nappal ezelőtt megjelent, Képzeld el másképp! című videóklipjében többféle karaktert alakít.

Civilek a szombathelyi színházért

Húsz szombathelyi civil szervezet csaknem ötven képviselőjével találkozott Jordán Tamás a Szombathelyi Civil Kerekasztal irodájában. A megbeszélést dr. Takásné dr. Tenki Mária, Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatának civil tanácsnoka koordinálta.

A Bárkában súgott is

Kiss Mari énekelt és kérdezett: Csonka Szilvia kedvesen, nyitottan válaszolgatott, mesélt magáról a Színházszerda szokásos szerdai beszélgetésén a Cafe Frei-ben.

Bencés centenárium

Száz évvel ezelőtt, 1912. november 12-én született Budapesten Jordán Sándor Emil. A bencés szerzetes 1938-ban érkezett meg Brazíliába, ahol monostort, plébániát és iskolát alapított. Don Emilióról a vasi megyeszékhelyen hétfő este emlékeztek meg.

Az ifjú Batman őrzőangyala

A „Miért szép?”-sorozat a WS Színház Thea-terében arra vállalkozik, hogy összehozza a képzőművészetet, az irodalmat és a zenét. Heroikus vállalkozás: sok sikerrel és folyton az idő szorításában. Mint maga Marosfalvi Antal.

Jani egy napja videón

Ivo Krobot rendező kedvenc kocsmája Szombathelyen a Romkert mellett található. Ott érzi azt a hrabali hangulatot, amit nagyon szeret. - derült ki a Színházszerda utóbbi eseményén. Csonka Szilvia kérdezte Balogh Jánost.

Újjászületett a Szentivánéji álom

A Mohácsi-féle Szentivánéji álom a WS Színház sikerelőadása, sok szakmai díja mellett a közönség is szereti. A múlt évadbeli bemutató után ráadásul most újjá is született: benne Alberti Zsófi Heléna, Czukor Balázs Lysander szerepében debütált.

Mérnökszínház Budapesten

Első alkalommal játszotta a társulat Budapesten a Mérnökszínház avagy a Bőröndrobogó és a Xanaxok című előadást, amelynek célja a természettudomány és a műszaki tanulmányok iránti érdeklődés felkeltése.

Minden jó, ahogy van

Meglepetés dallal fogadta Balogh János vendégét, Alberti Zsófit a Színházszerda aktuális estjén a Cafe Frei-ben: Korponay Zsófival közösen egy Kiscsillag-nótát énekeltek el.

Szentivánéji álom: új szerelmesek

Alberti Zsófi a szerelmes Heléna, Czukor Balázs a szintén szerelmes Lysander szerepét vette át a Szentivánéji álom című előadásban. Képeink a próbán készültek.

Szerémi Zoltán rendezőként is bemutatkozik

Szerémi Zoltánt nemcsak mint színészt, hanem mint írót is jobban megismerhette a közönség a tegnapi Színházszerdán. A blog olvasói már a múlt heti bejegyzésekben is találkozhattak egyéni stílusban, nyelvzseni szófordulatokkal megírt, egyszerre vicces és tanulságos történeteivel.

"Elhozzuk Feydeau-t, úgy, ahogy van!"

A néző akkor is nevethet, ha épp nem lát semmi mulatságosat a színpadon: megérti a helyzet komikumát, és annak humora őbenne jöhet létre. Ez a legigazibb bohózati humor. - kezdte csütörtökön az olvasópróbát Hamvai Kornél rendező.

Príma-díj átadás a színházban

Gálaműsoron vették át a Vas Megyei Prima-díjakat a kiválasztottak: idén Retkes József kertészmérnök, Király Gábor labdarúgó és Halmágyi Miklós újságíró, a Vas Népe főszerkesztője kapta meg az elismerést csütörtökön a színházban.

VIDOR-díj: átvétel itthon

Hazai közönség előtt vehette át Jordán Tamás legújabb elismerését: a 2012-es VIDOR Fesztiválon példaértékű műfaji újításért Széllel szembe című önálló estje kapta a különdíjat.

Hetvenötezer forint a kosarakért

Hetvenötezer forintot kapott az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény a Trend Optikától az NB I/A csoportos kosárlabda bajnokság szombati fordulóján az Arena Savaria-ban.

Huszonkét ember negyvennégy lábbal

Szerémi Zoltán gitározott és Nagy Cilivel énekelt a Cafe Frei eheti eseményén. A Színházszerda kérdezője és válaszadója is rendez ebben az évadban. Erről is szó esett.

Hol lehet a világ közepe?

Az alázat a legfontosabb: alázat egymás, a természet, egyáltalán a létezésünk iránt, azért, hogy az életünk kellemes legyen és működjön, fogalmazott Kiss Mari színművésznő.