Szerémi Zoltán rendezőként is bemutatkozik

Szerémi Zoltánt nemcsak mint színészt, hanem mint írót is jobban megismerhette a közönség a tegnapi Színházszerdán. A blog olvasói már a múlt heti bejegyzésekben is találkozhattak egyéni stílusban, nyelvzseni szófordulatokkal megírt, egyszerre vicces és tanulságos történeteivel.

"Elhozzuk Feydeau-t, úgy, ahogy van!"

A néző akkor is nevethet, ha épp nem lát semmi mulatságosat a színpadon: megérti a helyzet komikumát, és annak humora őbenne jöhet létre. Ez a legigazibb bohózati humor. - kezdte csütörtökön az olvasópróbát Hamvai Kornél rendező.

Príma-díj átadás a színházban

Gálaműsoron vették át a Vas Megyei Prima-díjakat a kiválasztottak: idén Retkes József kertészmérnök, Király Gábor labdarúgó és Halmágyi Miklós újságíró, a Vas Népe főszerkesztője kapta meg az elismerést csütörtökön a színházban.

VIDOR-díj: átvétel itthon

Hazai közönség előtt vehette át Jordán Tamás legújabb elismerését: a 2012-es VIDOR Fesztiválon példaértékű műfaji újításért Széllel szembe című önálló estje kapta a különdíjat.

Hetvenötezer forint a kosarakért

Hetvenötezer forintot kapott az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény a Trend Optikától az NB I/A csoportos kosárlabda bajnokság szombati fordulóján az Arena Savaria-ban.

Huszonkét ember negyvennégy lábbal

Szerémi Zoltán gitározott és Nagy Cilivel énekelt a Cafe Frei eheti eseményén. A Színházszerda kérdezője és válaszadója is rendez ebben az évadban. Erről is szó esett.

Hol lehet a világ közepe?

Az alázat a legfontosabb: alázat egymás, a természet, egyáltalán a létezésünk iránt, azért, hogy az életünk kellemes legyen és működjön, fogalmazott Kiss Mari színművésznő.

Napfényes vasárnap Gencsapátiban

Flottul sikerült kora délelőtt a színház parkolójában a bepakolás. A konvoj célratörően haladt Gencsapátiba, az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézménybe. Megérkezés után a kipakolás is szervezetten, gyorsan történt.

Premier előtti lazítás az erdőben

Endrődy Krisztián főztjét ették a Szigorúan ellenőrzött vonatok előadás színészei, munkatársai pénteken a Parkerdőben. Ivo Krobot rendező - aki ebben is más - úgy gondolta: premier előtt legyen inkább egy utolsó lazítás.

A Hrabal-galaxis

Akvarellekből, táblaképekből, szobrokból, térplasztikákból, rendhagyó diákból látható tárlat az első emeleti előtérben: a Hrabal-galaxis vándorkiállítása a Szigorúan ellenőrzött vonatok premierje előtt nyílt meg pénteken.

Nem feszélyezi a meztelenség

Ő pecsételi a Szigorúan ellenőrzött vonatok előadásán Zdenicka, a távirászlány, azaz Alberti Zsófi hátsóját. Szerdán Nagy Cili Bajomi Nagy Györgyöt faggatta a Színházszerdán a Cafe Frei-ben.

Születésnap: az ötödik

A születésnap alkalmából gálaműsorral köszönte meg a közönség szeretetét a Weöres Sándor Színház vasárnap. Tánc, ének, vers, fejszámolás és sok-sok vicces jelenet alapozta meg a jó hangulatot.

A Holdbeli csónakosok

A vasárnapi születésnapi gála fő attrakciójaként sor került a Holdbeli csónakos-díj átadására. A színészek szavazata alapján egy színész és egy háttér-munkás kapja minden évben az elismerést.

Megnyílt az Irokéz Selection No. 7.

Az idei évadban is folytatódik az Irokéz Gyűjteményből válogató kiállítás-sorozat. Ezúttal, az Irokéz Selection No. 7-en Szűcs Attila képei láthatóak.

Százak mondtak verset a Balaton partján

Közel hétszáz diák szavalta el közösen József Attila Eszmélet című versét Jordán Tamás vezényletével pénteken Balatonalmádiban, az Erzsébet ligetben.

Kakukkfű illatú Kálmánchelyi

Teszteléssel kezdődött a Színházszerda legutóbbi beszélgetése, amelyen Kálmánchelyi Zoltánt Bajomi Nagy György kérdezgette. Kiderült, hogy Zoli mennyire figyelmes társ.

"A csatári hegyek alatt..."

Vlahovics Edit eklektikus jelmezben, a többiek csak "civilben" vonultak fel a felsőcsatári szüreten, amelyen harmadik alkalommal vett részt a Weöres Sándor Színház csapata.

Ki Mit Tud? - kicsit másképp a Weöres Sándor Színházban

A Weöres Sándor Színház művészei és dolgozói összefogtak, hogy a gencsapáti gyermekotthonban élőknek segítsenek. Ez nem egy szokványos, alkalmi megmozdulás, hanem remélhetőleg egy hosszú távú barátság kezdete!

A forgalmista-gyakornok

Balogh János Milos Hrma forgalmista-gyakornok képében tűnik föl a Szigorúan ellenőrzött vonatok című kamaraelőadásban, amelyet a neves cseh vendégrendező, Ivo Krobot vezetésével visz színre a társulat.

"Zoli, te a TÁP Színház sztárja lehetnél!"

Szerdán elkezdődött a Színházszerda: Kálmánchelyi Zoltán a blog aktuális gazdájaként az előző heti bloggerrel, Horváth Ákossal beszélgetett a Cafe Frei-ben. A kávéházi programsorozat ugyanis ebben az évadban a weboldal új rovatáról a blogról (is) szól.

Tizennegyedik nap - Horváth Ákos bejegyzése

Két kitűnő ifjú színésszel gazdagodtunk, akik remekül játszották - vagyis inkább élték - az anyjuktól parancsra elválasztandó gyermekek szomorú sorsát.

Könnyű préda - netkomédia premier

A Karneválszínház halotti tornak induló kertipartiján Lőrinczy Attila komédiájával végéhez ért a netkomédia közel egy éve kerekedő története.