Napfényes vasárnap Gencsapátiban

Flottul sikerült kora délelőtt a színház parkolójában a bepakolás. A konvoj célratörően haladt Gencsapátiba, az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézménybe. Megérkezés után a kipakolás is szervezetten, gyorsan történt.

Premier előtti lazítás az erdőben

Endrődy Krisztián főztjét ették a Szigorúan ellenőrzött vonatok előadás színészei, munkatársai pénteken a Parkerdőben. Ivo Krobot rendező - aki ebben is más - úgy gondolta: premier előtt legyen inkább egy utolsó lazítás.

A Hrabal-galaxis

Akvarellekből, táblaképekből, szobrokból, térplasztikákból, rendhagyó diákból látható tárlat az első emeleti előtérben: a Hrabal-galaxis vándorkiállítása a Szigorúan ellenőrzött vonatok premierje előtt nyílt meg pénteken.

Nem feszélyezi a meztelenség

Ő pecsételi a Szigorúan ellenőrzött vonatok előadásán Zdenicka, a távirászlány, azaz Alberti Zsófi hátsóját. Szerdán Nagy Cili Bajomi Nagy Györgyöt faggatta a Színházszerdán a Cafe Frei-ben.

Születésnap: az ötödik

A születésnap alkalmából gálaműsorral köszönte meg a közönség szeretetét a Weöres Sándor Színház vasárnap. Tánc, ének, vers, fejszámolás és sok-sok vicces jelenet alapozta meg a jó hangulatot.

A Holdbeli csónakosok

A vasárnapi születésnapi gála fő attrakciójaként sor került a Holdbeli csónakos-díj átadására. A színészek szavazata alapján egy színész és egy háttér-munkás kapja minden évben az elismerést.

Megnyílt az Irokéz Selection No. 7.

Az idei évadban is folytatódik az Irokéz Gyűjteményből válogató kiállítás-sorozat. Ezúttal, az Irokéz Selection No. 7-en Szűcs Attila képei láthatóak.

Százak mondtak verset a Balaton partján

Közel hétszáz diák szavalta el közösen József Attila Eszmélet című versét Jordán Tamás vezényletével pénteken Balatonalmádiban, az Erzsébet ligetben.

Kakukkfű illatú Kálmánchelyi

Teszteléssel kezdődött a Színházszerda legutóbbi beszélgetése, amelyen Kálmánchelyi Zoltánt Bajomi Nagy György kérdezgette. Kiderült, hogy Zoli mennyire figyelmes társ.

"A csatári hegyek alatt..."

Vlahovics Edit eklektikus jelmezben, a többiek csak "civilben" vonultak fel a felsőcsatári szüreten, amelyen harmadik alkalommal vett részt a Weöres Sándor Színház csapata.

Ki Mit Tud? - kicsit másképp a Weöres Sándor Színházban

A Weöres Sándor Színház művészei és dolgozói összefogtak, hogy a gencsapáti gyermekotthonban élőknek segítsenek. Ez nem egy szokványos, alkalmi megmozdulás, hanem remélhetőleg egy hosszú távú barátság kezdete!

A forgalmista-gyakornok

Balogh János Milos Hrma forgalmista-gyakornok képében tűnik föl a Szigorúan ellenőrzött vonatok című kamaraelőadásban, amelyet a neves cseh vendégrendező, Ivo Krobot vezetésével visz színre a társulat.

"Zoli, te a TÁP Színház sztárja lehetnél!"

Szerdán elkezdődött a Színházszerda: Kálmánchelyi Zoltán a blog aktuális gazdájaként az előző heti bloggerrel, Horváth Ákossal beszélgetett a Cafe Frei-ben. A kávéházi programsorozat ugyanis ebben az évadban a weboldal új rovatáról a blogról (is) szól.

A Színikritikusok Díjai

Az előző évad legkiemelkedőbb teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját vasárnap gálaesten adták át a Nemzeti Színházban. Kovács Márton és Remete Kriszta - mindketten a Szentivánéji álomban közreműködtek - is kapott kitüntetést.

A kulturális örökség napján

A színház csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz: szombaton az épület nem nyilvános helyiségeibe mehettek be az érdeklődők, akik a készülő előadások próbáira is benézhettek.

A boldogságot kell érezni

A Weöres Sándor Színházban dolgozik a héten David Strnad cseh koreográfus, aki Ivo Krobot rendezésében közreműködik. A pénteki próbán készültek friss fotóink.

Nyolc gól a Fő téren

Döntetlen - 4:4-es - végeredménnyel zárult a Weöres Sándor Színház és a Viktória-Trend Optika FC barátságos labdarúgó mérkőzése kedden a Fő téri "Miénk a hét" elnevezésű rendezvényen.

Presser Gábor és az öt helyi hang

Mintegy tízezren vettek részt a Magyar Dal Napján hétvégén a Fő téren. Presser Gábor, a programsorozat ötletgazdája a megnyitón öt szombathelyi hanggal énekelt együtt: köztük volt Fekete Linda és Szabó Tibor is.

Új rovat indult

Új rovatunkban színészeink írnak bejegyzéseket a próbákról, az előadásokról, a színházi munkáról, vagy éppen arról, mi történt velük a hétvégén, hol jártak legutóbb, hogy ébredtek ma reggel…

Ottó a nyeregben

2009 óta a Szombathelyi Bringások Klubjának lelkes tagjai különös túrán vesznek részt szeptemberben: nyeregbe pattannak a Fő téren, körbetekerik a Balatont, majd visszatérnek a belvárosba. Legutóbb a színház fővilágosítója és hangtár vezetője, Simon Ottó is velük tartott.