Színházak csatái: megnyertük az elődöntőt

Duró Győző, Horváth Ákos és Trokán Péter remek játékkal megnyerte az élő Honfoglaló elődöntőjét, így a WSSZ csapata is folytathatja a játékot a több milliós fődíjért.

Színházak csatái – a WSSZ csapata is játszik az élő Honfoglalón

Színházigazgatók, színészek, rendezők és dramaturgok élőben játsszák Magyarország legnépszerűbb internetes stratégiai kvízjátékát a Trafóban. A különös szellemi ringben a honi színházak háromfős csapatai küzdenek egymás ellen, köztük a Weöres Sándor Színházé is: április 25-én, a harmadik elődöntős napon.

Pucér fenékkel a fekete zongorán

A Katona Ivanovján

Élete delelőjén Ivanov azon kapja magát, hogy sötét erdőbe jutott, az igaz utat nem leli, és pucér fenékkel, mély melankóliában ül egy fekete zongorán. – A Katona József Színház vendégjátéka Szombathelyen.

A Puli fenyő, és a tengerentúlon hódít

Szóról szóra kedélyesen vitázó város(sz)építészekkel

Lehet, hogy sokáig kellett rá várni, de most bekövetkezett: a Thea-tér beszélgetős sorozatának tizenharmadik programjában a szombathelyi műszaki értelmiség két jeles és ismert képviselője, Heckenast János építészmérnök és dr. Józsa Miklós kertészmérnök vendégeskedett.

Az Anconai szerelmesek búcsúzik a nézőktől

május 14., 19 óra

Május 14-én elbúcsúzik a nézőktől a Weöres Sándor Színház idei évadjának legsikeresebb előadása, az Anconai szerelmesek.

Szín-arany tavaszi sportdélután

A szombathelyi Aranykorúak SE meghívására sakkban, tekében és darts-ban mérték össze tudásukat a WSSZ színészei és az egyesület sportkedvelő nyugdíjas tagjai a Spartacus Sporttelepen. A jókedvű vetélkedős délután végül az aranykorúak számára lett valóban színarany: valamennyi sportágban legyőzték a színészeket. Képes beszámoló.

Mesék a kórházban

A Csodalámpa Alapítvány felkérésére azonnal és nagy örömmel vállalták a Weöres Sándor Színház színészei, hogy kéthetente meséket olvasnak a Markusovszky kórház gyermekosztályán fekvő kis betegeknek. Ezzel Budapesten kívül elsőként Szombathelyen valósult meg az alapítvány programja.

A Herner Ferike faterja

a színház májusi premiere

Kelemen Zoltán rendezésében már ősszel, a HEMO-ban elindult A Herner Ferike faterja című, Háy János egyik istendrámájából készülő előadás próbafolyamata, ami a színház költözése miatt néhány hónapra háttérbe szorult. Most azonban folytatódik a munka: a színészek a májusi bemutatóra készülnek. Fotósunk a próbán járt.

Ivanov - egy világot járt előadás Szombathelyen

április 14., 19 óra

A Katona József Színház lesz vendégünk a világ számos országában nagy sikerrel játszott Ivanov című előadásával. Csehov klasszikus színművét Ascher Tamás rendezte, Ivanov szerepében a szombathelyi származású Fekete Ernőt láthatja a közönség.

Újra kötelező: Tóth Krisztina magas labdája

„Majd akkor írok nagyregényt, ha a gyerek egyedül rakja össze a négyszárnyú legót…” – meséli Tóth Krisztina, költő, író és műfordító, akivel Lévai Balázs és Jordán Tamás a Kötelező olvasmányon beszélgetett.

A médiaipar boldogtalanjai

filmen a Czukor Show

Vasárnap este teltház előtti díszbemutatón debütált Dömötör Tamás új filmje Szombathelyen. A stábban Árpa Attila mellett társulati színészek, növendékek, szombathelyi arcok és hangok. Új, magyar és szombathelyi: a dráma drámájáról, a televízió kibeszélős műsorainak mészárszékéről.

Döme máshol folytatja

Dömötör Tamás a 2010/2011-es szezonban nem vállal a Weöres Sándor Színházban rendezést, máshogy képzeli el a jövőt.

Színházi Világnapi Üzenet - Judi Dench

2010. március 27.

Március 27. a Színházi Világnap hivatalos dátuma. De minden napnak Színházi Világnapnak kellene lennie, mert a mi felelősségünk, hogy fenntartsuk a közönség szórakoztatását, nevelését és épülését szolgáló hagyományt, amely nélkül létezni sem tudnánk.

Tiszta sci-fi

képek a HEMO bontásáról

"A HEMO északkeleti szárnya lassan a földdel egyenlő." Ezt jegyeztük be március 24-én saját költözési-építési naplónkba, a Menetrendbe. Friss képgaléria a bontásról.

Ötven forinttal a zsebében indult világot látni

Feketéék – Szóról szóra egy boldog családdal

Rendkívüli osztályfőnöki óra? Tantestületi értekezlet? Színtársulati ülés? Ez is, az is felvillant a Szóról szóra legutóbbi programjában a Berzsenyi Dániel Könyvtárban, ahol a műsor kezdetére annyian összejöttek, hogy az intézményben fellehető összes „pótülőkét” elő kellett szedni. A kitüntetett figyelem a Fekete családnak szólt.

Éveken át Peter Greenaway-jel is dolgozott…

…és Péter Kata darabbéli fehérneműjét - egy nap keresgélés után - Dublinból hozta a Függöny fel! jelmeztervezője, Flesch Andrea. Számos hazai mozifilmet is jegyez, például a Valami Amerika 2-t, és a Kaméleont.

Egymás szemében…

Az „Öt az egyben” főpróbáján

Együtt a néző és a színész, nincs függöny, nincs távolság, ami egymástól elválasszon; egy térben mozgunk, egyazon történet részesei vagyunk: sok az egyben.

Az elszabadult szardíniák komédiája

Függönyön innen és túl

A siker borítékolva, Michael Frayn Függöny fel!-je egy fordulatokban gazdag, kifejezetten közönségbarát bohózat.

Egy boldog ember

...aki ha kell, petíciót fogalmaz, aláírást gyűjt, nem mellesleg három kisgyermek apukája, vidékfejlesztési projektekkel, és esélyegyenlőségi témákkal is foglalkozik - Horgas Péter díszlettervező.

Érdemes Művész lett Fekete Ernő

Szombathelyről indult

Érdemes Művész lett Fekete Ernő, a Katona József Színház művésze, akivel a Karneválszínház Scapin furfangjai című előadásának címszerepében is találkozhatott szülővárosa, Szombathely közönsége.