Mediawave 2010 – erdélyi líra a bábszínházban

május 7., 19.00

Jordán Tamás nyitotta meg Gerhes Gábor kiállítását, a növendékek játsszák az Öt az egybent, a színészek „felhasználhatók” a gyorstalpaló filmműhelyben, Jordán Tamás és Joós Tamás pedig közösen válogat az erdélyi magyar lírából.

Apa, gyere Te is!

Anyák napján az MMIK-ban tartották az Apa, gyere Te is! elnevezésű programsorozat megnyitó ünnepségét, ahol a Weöres Sándor Színház színészei - Vass Szilárd, Endrődy Krisztián és Kálmánchelyi Zoltán – is verset mondtak, igaz, kissé rendhagyó módon, pantomim és bohóc műfajt keverve.

Vidékinek lenni hátrány, de leküzdhető

Szóról szóra – sportos évadzáró a könyvtárban

Kicsiből kicsit nagyobb lenni – ez a gondolat vezérelte egész életükben a Szóról szóra beszélgetős műsor sorrendben tizennegyedik, egyébként évadzáró estjének két vendégét, a sportújságíró Bodor Ferencet és a válogatott labdarúgó Kereki Zoltánt.

Valló Péter 60 éves

60 éves Valló Péter Kossuth-díjas rendező, érdemes művész. Harmincöt éves pályafutása alatt rendezett Budapest majdnem minden színházában és az ország számos városában, köztük Szombathelyen is, Molnár Ferenc színművét, a Liliomot.

Szimfonikus Színház – új sorozat a Bartók Teremben

május 12., 19.30

A Weöres Sándor Színház és a Savaria Szimfonikus Zenekar tavaszi programsorozatának első előadásán zenéről és prózáról egészen új aspektusból hallhat a közönség.

Meseoperára készül a társulat

A jövő évadban Schlanger András rendezésében az Árgyélus királyfi című meseoperára készül a Weöres Sándor Színház. A meghallgatáson jártunk.

Sorsot találni - a vidék drámája

premier: május 15., 19 óra

Mit örökítünk tovább? Értéktelenséget? Perverziót? Szeretetlenséget? Hogy is állunk Istennel, családdal? - teszi fel a kérdést Háy János profán istendrámája, A Herner Ferike faterja. - Egy próbán jártunk.

Színházak csatái: megnyertük az elődöntőt

Duró Győző, Horváth Ákos és Trokán Péter remek játékkal megnyerte az élő Honfoglaló elődöntőjét, így a WSSZ csapata is folytathatja a játékot a több milliós fődíjért.

Színházak csatái – a WSSZ csapata is játszik az élő Honfoglalón

Színházigazgatók, színészek, rendezők és dramaturgok élőben játsszák Magyarország legnépszerűbb internetes stratégiai kvízjátékát a Trafóban. A különös szellemi ringben a honi színházak háromfős csapatai küzdenek egymás ellen, köztük a Weöres Sándor Színházé is: április 25-én, a harmadik elődöntős napon.

Pucér fenékkel a fekete zongorán

A Katona Ivanovján

Élete delelőjén Ivanov azon kapja magát, hogy sötét erdőbe jutott, az igaz utat nem leli, és pucér fenékkel, mély melankóliában ül egy fekete zongorán. – A Katona József Színház vendégjátéka Szombathelyen.

A Puli fenyő, és a tengerentúlon hódít

Szóról szóra kedélyesen vitázó város(sz)építészekkel

Lehet, hogy sokáig kellett rá várni, de most bekövetkezett: a Thea-tér beszélgetős sorozatának tizenharmadik programjában a szombathelyi műszaki értelmiség két jeles és ismert képviselője, Heckenast János építészmérnök és dr. Józsa Miklós kertészmérnök vendégeskedett.

Az Anconai szerelmesek búcsúzik a nézőktől

május 14., 19 óra

Május 14-én elbúcsúzik a nézőktől a Weöres Sándor Színház idei évadjának legsikeresebb előadása, az Anconai szerelmesek.

Szín-arany tavaszi sportdélután

A szombathelyi Aranykorúak SE meghívására sakkban, tekében és darts-ban mérték össze tudásukat a WSSZ színészei és az egyesület sportkedvelő nyugdíjas tagjai a Spartacus Sporttelepen. A jókedvű vetélkedős délután végül az aranykorúak számára lett valóban színarany: valamennyi sportágban legyőzték a színészeket. Képes beszámoló.

Mesék a kórházban

A Csodalámpa Alapítvány felkérésére azonnal és nagy örömmel vállalták a Weöres Sándor Színház színészei, hogy kéthetente meséket olvasnak a Markusovszky kórház gyermekosztályán fekvő kis betegeknek. Ezzel Budapesten kívül elsőként Szombathelyen valósult meg az alapítvány programja.

A Herner Ferike faterja

a színház májusi premiere

Kelemen Zoltán rendezésében már ősszel, a HEMO-ban elindult A Herner Ferike faterja című, Háy János egyik istendrámájából készülő előadás próbafolyamata, ami a színház költözése miatt néhány hónapra háttérbe szorult. Most azonban folytatódik a munka: a színészek a májusi bemutatóra készülnek. Fotósunk a próbán járt.

Ivanov - egy világot járt előadás Szombathelyen

április 14., 19 óra

A Katona József Színház lesz vendégünk a világ számos országában nagy sikerrel játszott Ivanov című előadásával. Csehov klasszikus színművét Ascher Tamás rendezte, Ivanov szerepében a szombathelyi származású Fekete Ernőt láthatja a közönség.

Újra kötelező: Tóth Krisztina magas labdája

„Majd akkor írok nagyregényt, ha a gyerek egyedül rakja össze a négyszárnyú legót…” – meséli Tóth Krisztina, költő, író és műfordító, akivel Lévai Balázs és Jordán Tamás a Kötelező olvasmányon beszélgetett.

A médiaipar boldogtalanjai

filmen a Czukor Show

Vasárnap este teltház előtti díszbemutatón debütált Dömötör Tamás új filmje Szombathelyen. A stábban Árpa Attila mellett társulati színészek, növendékek, szombathelyi arcok és hangok. Új, magyar és szombathelyi: a dráma drámájáról, a televízió kibeszélős műsorainak mészárszékéről.

Döme máshol folytatja

Dömötör Tamás a 2010/2011-es szezonban nem vállal a Weöres Sándor Színházban rendezést, máshogy képzeli el a jövőt.

Színházi Világnapi Üzenet - Judi Dench

2010. március 27.

Március 27. a Színházi Világnap hivatalos dátuma. De minden napnak Színházi Világnapnak kellene lennie, mert a mi felelősségünk, hogy fenntartsuk a közönség szórakoztatását, nevelését és épülését szolgáló hagyományt, amely nélkül létezni sem tudnánk.

Tizennegyedik nap - Horváth Ákos bejegyzése

Két kitűnő ifjú színésszel gazdagodtunk, akik remekül játszották - vagyis inkább élték - az anyjuktól parancsra elválasztandó gyermekek szomorú sorsát.

Könnyű préda - netkomédia premier

A Karneválszínház halotti tornak induló kertipartiján Lőrinczy Attila komédiájával végéhez ért a netkomédia közel egy éve kerekedő története.