Czukor Show a VIDOR Fesztiválon

"Ilyen jól talán még sohasem sikerült"

A nyíregyházi VIdámság és Derű ORszágos Fesztiválján szerepelt a Weöres Sándor Színház társulata: augusztus 30-án a Czukor Showt mutatták be Czukor Balázsék.

Osztályteremszínház a stúdiósoktól

A Weöres Sándor Színház stúdiósai közül néhányan most Shakespeare-rel kerültek közeli kapcsolatba: Ugrai István vezetésével a Rómeó és Júliát szedték szét - és rakják össze újra.

"Sorsdöntő év következik"

Évadnyitó társulati ülés

Sorsdöntő év következik. - mondta Jordán Tamás igazgató a Weöres Sándor Színház második évadnyitó társulati ülésén hétfő délután, az átalakítás előtt álló HEMO-ban.

Küzdelem az Oladi Hétfő ellen

Ezúttal kikaptak a bordó-fehérek

Barátságos felkészülési mérkőzéssel indította sportprogramját az új szezonban a Weöres Sándor Színház társulata. A bordó-fehér csapat hétfőn az Oladi Hétfő ellen lépett pályára.

Anconai szerelmesek: elkezdődött

Alighogy véget ért a karneválszínházi előadás (Moliére: Scapin furfangjai), a társulat újabb darabra készül: kedden az olvasópróbával elkezdődött az Anconai szerelmesek munkafolyamata.

Tógában, énekkel

Még az eső sem szegte kedvét Savaria népének: a fáklyás felvonuláson többszázan álltak sorfalat a menet résztvevőinek, többek között a Weöres Sándor Színház színészeinek, növendékeinek.

Teltház Scapin premierjén

Kedd este a hamiskás mediterrán édenben, citrom és narancsfák árnyékában Scapin, az agyafúrt szolga cselszövést cselszövésre halmozott: lóvá tette zsugori uramékat, bogozgatta balgácska legények szerelmi szálait, nagyszájú leányzók és udvartartásuk útjait igazgatta.

„Minden szerep egy nagy kaland”

Fekete Ernővel beszélgettünk

Ő alakítja Scapint, a minden lében kanál nyelvzsenit, a szavak zsonglőrét. Szombathelyről indult. Ernő itt mindenkinek Tibi, a bennfentesek tudják, muszájból változtatott nevet, mivel a színházi világban a neve már foglalt volt. A próba után diskuráltunk vele…

Elkezdődtek a próbák

Augusztus 18-án premier

Július 27-én a ruhapróbával kezdődött el az ezévi karneválszínházi készülődés. Idén a Weöres Sándor Színház társulata lép színpadra Moliére: Scapin furfangjai című vígjátékával a megszokott helyszínen, a Megyeháza udvarán.

Statisztika az első évadról

Sikeresen zárult a Weöres Sándor Színház első évada. A színházalapító darabot, a 9700-at mintegy hatezren látták, az itt élők több mint háromezer bérletet vásároltak. Statisztikánk az idényt mutatja be számokban.

Véget ért az évad

Találkozás: augusztusban a karneválon

A Weöres Sándor Színház színészei, dolgozói sikeresen zárták a 2008/2009-es idényt. Évadzáró társulati üléssel és éjszakába nyúló bulival ért véget az első szezon. Játszott a színész zenekar is.

"A közönség át lesz verve..."

Központi pénz az 1,7 milliárd forint

Az elmúlt napokban több sajtóorgánumban is megjelent, hogy a Hemo átépítése kétséges. Jordán Tamás erről tartott szerdán sajtótájékoztatót.

"Szeretem kényelmesen, jól érezni magam"

Interjú Tóth Ildikóval

Beköszönt és elköszönt - Tóth Ildikó, aki jövőre már máshol játszik. Az okokról is beszélgettünk. Egy őszinte portré: hivatásról és családról.

Élő zene és tánc

A Homo Ludens Zenés Színpad előadása

Kapcsolatok címmel a Homo Ludens Zenés Színpad mozgásszínházi darabot adott elő hétfőn a színházteremben. A produkció a Homo Ludens Zenés Színpad és A TRIÓ közös előadása.

A Hemo

A Hemo épületét 1988. szeptember 23-án adták át hivatalosan. A helyi laktanyához tartozott, 2000-től az ország helyőrségi klubjait tömörítő Honvédelmi Minisztérium Kulturális Szolgáltató Kht-hoz került.

"Nem rejtem véka alá a véleményemet."

Interjú Szabó Tiborral

Erdélyben elismert színházi ember volt: a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művészeti aligazgatója, előtte éveken át vezette a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházat. - Miért szerződött Szabó Tibor épp a szombathelyi társulathoz? Erről is faggatuk.

Videóklipet forgattunk

Szombathelyen forgatta legújabb videóklipjét a ShakuEcho együttes. A munkában részt vett a két zenekari tag - Horgas Ádám és Botos Éva -, de itt volt Szabó Győző és Pokorny Lia is. A közönség élvezte a forgatást.

Forgatásra várunk jelentkezőket!

A ShakuEcho új videóklipje

Szombathelyen forgatja legújabb videóklipjét a ShakuEcho együttes. Érkezik Horgas Ádám, Botos Éva, Szabó Győző, Pokorny Lia. A szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki szívesen részt venne a forgatáson.

Vajda István: Pedig én jó anya voltam

Molnárné szerepében Pogány Judit

Vajda István: Pedig én jó anya voltam című dokumentumdrámáját adja elő május 20-án 20 órakor Pogány Judit. A megtörtént eseményeken alapuló mű egy anyáról és tragikus sorsú fiáról szól. Helyszín a kamaraterem.

Könyv Brutscher Józsefről

Lendvai Rezső a Thea-tér vendége

Május 18-án 18 órakor könyvbemutató kezdődik a színházban. Lendvai Rezső, a Markusovszky kórház betegjogi képviselője Brutscher Józsefről írta a "A mentőosztályt alapító parancsnok" című munkáját.

Tizennegyedik nap - Horváth Ákos bejegyzése

Két kitűnő ifjú színésszel gazdagodtunk, akik remekül játszották - vagyis inkább élték - az anyjuktól parancsra elválasztandó gyermekek szomorú sorsát.

Könnyű préda - netkomédia premier

A Karneválszínház halotti tornak induló kertipartiján Lőrinczy Attila komédiájával végéhez ért a netkomédia közel egy éve kerekedő története.