„Minden szerep egy nagy kaland”

Fekete Ernővel beszélgettünk

Ő alakítja Scapint, a minden lében kanál nyelvzsenit, a szavak zsonglőrét. Szombathelyről indult. Ernő itt mindenkinek Tibi, a bennfentesek tudják, muszájból változtatott nevet, mivel a színházi világban a neve már foglalt volt. A próba után diskuráltunk vele…

Elkezdődtek a próbák

Augusztus 18-án premier

Július 27-én a ruhapróbával kezdődött el az ezévi karneválszínházi készülődés. Idén a Weöres Sándor Színház társulata lép színpadra Moliére: Scapin furfangjai című vígjátékával a megszokott helyszínen, a Megyeháza udvarán.

Statisztika az első évadról

Sikeresen zárult a Weöres Sándor Színház első évada. A színházalapító darabot, a 9700-at mintegy hatezren látták, az itt élők több mint háromezer bérletet vásároltak. Statisztikánk az idényt mutatja be számokban.

Véget ért az évad

Találkozás: augusztusban a karneválon

A Weöres Sándor Színház színészei, dolgozói sikeresen zárták a 2008/2009-es idényt. Évadzáró társulati üléssel és éjszakába nyúló bulival ért véget az első szezon. Játszott a színész zenekar is.

"A közönség át lesz verve..."

Központi pénz az 1,7 milliárd forint

Az elmúlt napokban több sajtóorgánumban is megjelent, hogy a Hemo átépítése kétséges. Jordán Tamás erről tartott szerdán sajtótájékoztatót.

"Szeretem kényelmesen, jól érezni magam"

Interjú Tóth Ildikóval

Beköszönt és elköszönt - Tóth Ildikó, aki jövőre már máshol játszik. Az okokról is beszélgettünk. Egy őszinte portré: hivatásról és családról.

Élő zene és tánc

A Homo Ludens Zenés Színpad előadása

Kapcsolatok címmel a Homo Ludens Zenés Színpad mozgásszínházi darabot adott elő hétfőn a színházteremben. A produkció a Homo Ludens Zenés Színpad és A TRIÓ közös előadása.

A Hemo

A Hemo épületét 1988. szeptember 23-án adták át hivatalosan. A helyi laktanyához tartozott, 2000-től az ország helyőrségi klubjait tömörítő Honvédelmi Minisztérium Kulturális Szolgáltató Kht-hoz került.

"Nem rejtem véka alá a véleményemet."

Interjú Szabó Tiborral

Erdélyben elismert színházi ember volt: a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művészeti aligazgatója, előtte éveken át vezette a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházat. - Miért szerződött Szabó Tibor épp a szombathelyi társulathoz? Erről is faggatuk.

Videóklipet forgattunk

Szombathelyen forgatta legújabb videóklipjét a ShakuEcho együttes. A munkában részt vett a két zenekari tag - Horgas Ádám és Botos Éva -, de itt volt Szabó Győző és Pokorny Lia is. A közönség élvezte a forgatást.

Forgatásra várunk jelentkezőket!

A ShakuEcho új videóklipje

Szombathelyen forgatja legújabb videóklipjét a ShakuEcho együttes. Érkezik Horgas Ádám, Botos Éva, Szabó Győző, Pokorny Lia. A szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki szívesen részt venne a forgatáson.

Vajda István: Pedig én jó anya voltam

Molnárné szerepében Pogány Judit

Vajda István: Pedig én jó anya voltam című dokumentumdrámáját adja elő május 20-án 20 órakor Pogány Judit. A megtörtént eseményeken alapuló mű egy anyáról és tragikus sorsú fiáról szól. Helyszín a kamaraterem.

Könyv Brutscher Józsefről

Lendvai Rezső a Thea-tér vendége

Május 18-án 18 órakor könyvbemutató kezdődik a színházban. Lendvai Rezső, a Markusovszky kórház betegjogi képviselője Brutscher Józsefről írta a "A mentőosztályt alapító parancsnok" című munkáját.

A Szíven szúrt ország Szombathelyen

Már Szombathelyen is látható a Szíven szúrt ország című mozi. Kálomista Gábor közel másfél órás, fikciós dokumentumfilmje a február 8-án meggyilkolt veszprémi kézilabdázónak, Marian Cozmának állít emléket.

Marian Cozma emlékfilmje

Négyezren látták a Szíven szúrt országot

Közel négyezren mentek el csütörtökön a Veszprém Arénába a Cozma-gyilkosságról szóló film premierjére. A nézőszám teltházat jelent, mivel a vetítés miatt a nézőtér egy részét le kellett zárni.

„A humort ki kell játszani”

Interjú Orosz Robival

Épp próbára készül. Ez legalábbis meglepő, így az évad vége felé. Páran összeálltak, hogy színre vigyék Háy János egyik drámáját, úgymond svarcban. Egy kávé mellett beszélgettünk mindenféléről, például arról, hogy Robinak van egy „bogara”: térképmániás.

„Hatni, változtatni akarok.”

Értékelő sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Jordán Tamás a 2008/2009-es évad eredményeiről, a jövő idény terveiről. A beszámolón szó esett a Hemo átépítéséről is.

Hát így...

Interjú Csonka Szilvivel

"Ezt persze mindig utólag látja, vagy érti meg az ember, hogy mi is történik vele valójában, hogy mi miért van benne és körülötte.” – meséli Csonka Szilvi, a színház fiatal színésznője.

A tárlatvezető Jordán Tamás volt

A Weöres Sándor Színház 2008/2009-es évadjának fotóiból és grafikai munkáiból nyílt kiállítás az aulában. A látogató a Színésztársalgó című műsor videóiból is láthatott válogatást.

Nevetés volt bőven

Adoma címmel Molnár Piroska, Jordán Tamás, Koltai Róbert és Trokán Péter történeteit hallhatta a közönség a színfalak mögötti világról a Thea-tér csütörtöki programján. Nevetés volt bőven. Ez a fotókon is látható.