Siker a Cseresznyéskert premierjén

Sikerrel mutatta be a századforduló idején játszódó darabot a Weöres Sándor Színház társulata. „Csehov nagyon nagy erőpróba, de úgy néz ki, hogy győztünk.” – értékelt a premier után Jordán Tamás rendező.

„Szép és gyötrő szakma ez egyszerre…”

Interjú Németh Judittal

Zenészcsaládból származik, muzsikusnak készült. Aztán a veszprémi színházban egy nagyszabású hangverseny előtt elmondott egy verset… - Németh Judittal beszélgettünk.

Tigrismintás rokokó ruhaköltemény

Dőry Virág színésznő, jelmeztervező munkáiból nyílt fotókiállítás az aulában. A Cseresznyéskert ruháit is a Jászai Mari-díjas alkotó tervezte. A tárlat április 30-ig látható.

Teltház a Cseresznyéskert főpróbáján

Április 3-án Csehov Cseresznyéskertjét láthatja közönség. A nyilvános főpróbán teltház előtt játszott a társulat, az előadást siker fogadta. A századforduló idején játszódó darab ma is aktuális.

A Magyar Köztársaság Érdemes Művésze

Tóth Ildikó, a Weöres Sándor Színház társulatának tagja, Jászai-díjas színművész március 15-e alkalmából a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze kitüntetést vehette át kiemelkedő, emlékezetes művészi munkássága elismeréseként a Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen.

„Pá, kis aranyom pá…”

„Holdvilágos éjszakán, Lesz maga juszt is az enyém” - Rejtő, Heltai, Karinthy jeleneteit, Zerkovitz és Eisemann legismertebb dalait kaphatta a közönség egy jó vacsora mellé a Cabaret A’la Carte előadásán. Fotóink a főpróbán és a premieren készültek.

"Most itt vagyok, és ez a lényeg"

Interjú Péter Katával

A színház büféjéből egy titkos ajtón át a volt élelmiszerraktár zegzugos világába csöppenünk. „Szerelmes Balázs” Évájának, Péter Katának birodalmába, egy parányi szobába.

Szombaton premier

Március 21-én este 20 órakor a századforduló miliőjébe kalandozhat a Weöres Sándor Színházba látogató: a Cabaret A'la Carte előadásán gasztronómiai és kulturális élményt kap egyszerre a vendég.

Eső, szabadság, Nemzeti Dal

Évek óta nem látogattak ki ennyien a városi megemlékezésre. A mostani - esős - vasárnap más volt: többszázan követték, és élték át a "forradalmat" a belvárosban. A Kelemen Zoltán rendezésében megvalósult szabadtéri játék óriási sikert aratott.

Pókerverseny a színházban

Éjszakába nyúló pókerversenyen csaptak össze a színház színészei, munkatársai. A házi viadal első selejtezőjét a Színésztársalgó kamerája is megörökítette: a zenés klip 17-én este 19.25 órától látható a Szombathelyi Televízióban.

Cabaret A' la Carte

A Weöres Sándor Színház közelgő bemutatója egy már jól bevált kísérlet meghonosítására törekszik: olyan estét ígér, ahol a klasszikus kabaréművészet, és a gasztronómia együtt, egymást kiegészítve varázsolja el a közönséget.

Koncertezik a Blues Jam

Március 13-án, pénteken este az akusztikus blues és a countryblues kap főszerepet a Weöres Sándor Színházban: este 21.30 órától zenél a Blues Jam. Fellép Kelemen Zoltán színművész, és Poppre Ádám növendék: garantáltan élvezeteset jamelnek.

Bemutatkoztak a növendékek

A Weöres Sándor Színház stúdiósai szombaton adták elő Arisztophanész-Hamvai-Nádasdy-Horgas táncos, zenés musicaljét, a Lüzisztratét. A premier remekül sikerült.

Március 15-én ünnepeljen velünk!

Március 15-én a belvárosban „forradalom” lesz: a Weöres Sándor Színház színészei és stúdiósai nem hagyományos ünnepi műsort adnak elő, hanem újraélik, újrajátsszák az 1848-as eseményeket.

Aki Michael Jacksonnak épített színpadot

Interjú Horváth Ákossal

Kenuzott, kempozott, most kondizik és Czapkó Tónival boxol. A színház mellett évekig fizikai munkásként dolgozott. Mesél kislányáról, az „Ikea” szobás apás szülésről. Az azonban titok marad, miért is emleget zűrös kamaszkort…

Lüzisztraté: szombaton premier

Ez a kis mese arra nevel/ Hogy a férfihez érteni kell/ Ha a kedve nagyon katonás/ Nosza lesz feminin zsarolás. A Weöres Sándor Színház e hétvégi bemutatója Arisztophanész klasszikus vígjátékának, a Lüzisztraténak lökhajtásos változata a véreres valóságról.

Czapkó Lotti megérkezett

52 cm és 3,6 kg. Ő Czapkó Lotti, aki február 27-én, pénteken jött világra. Czapkó Antal kislánya a szombathelyi Markusovszky kórházban született.

"Nekem ez játék, fantasztikus űrutazás…"

Interjú Endrődy Krisztiánnal

Krisztián emblematikus figurája a szombathelyi színházalapítás újkori történetének. Nélküle elképzelhetetlen lett volna a Kamara Savaria. Mindenes volt… Idéntől színészként a társulat tagja: még kóstolgatja új szerepét.

Sikert arattak Mackó és társai

Megtöltötték a gyerekek vasárnap délután a színház auláját: a Mackó kalandjai című darabhoz kiírt rajzpályázat eredményhirdetésére érkeztek a csöppségek.

A Szerelmes Balázs premierjén

Pénteken nagy sikerrel, teltházas közönség előtt mutatták be a színészek a Szerelmes Balázs című különleges, élőfilmként is aposztrofált darabot.

Tizennegyedik nap - Horváth Ákos bejegyzése

Két kitűnő ifjú színésszel gazdagodtunk, akik remekül játszották - vagyis inkább élték - az anyjuktól parancsra elválasztandó gyermekek szomorú sorsát.

Könnyű préda - netkomédia premier

A Karneválszínház halotti tornak induló kertipartiján Lőrinczy Attila komédiájával végéhez ért a netkomédia közel egy éve kerekedő története.