ugrás a tartalomra

Szentgotthárdon mutatták be a Legyetek szeretettel filmsorozatot

2023. február 26.
A Boldog Brenner János életét feldolgozó filmsorozat díszbemutatóját Szentgotthárdon, a Csákányi László moziban tartották a hétvégén. A Weöres Sándor Színház színészei is résztvettek a közönségtalálkozóval egybekötött vetítésen. Szombathelyen is lesz filmbemutató márciusban.

-Nagyon erős magyar gyártású filmsorozat született, megható a film, a történet és a hiteles alakítások miatt is! - nyilatkozta a díszbemutatót követően Kelemen Zoltán színészünk, aki Prazsák Mihályt, az egyházügyi hivatal vezetőjét, gúnynevén a bajszos püspököt alakítja a 2022-ben Szentgotthárdon és környékén forgatott filmben. 

Boldog Brenner Jánost Jámbor Nándor alakítja

A WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ csaknem teljes társulata szerepel a Szilágyi Andor rendezte televíziós játékfilm sorozatban, a főszerepet a forgatás idején még a társulatunkat erősítő Jámbor Nándor kapta meg, aki elképesztő hasonlóságot mutat Boldog Brenner János magyar elsőfogadalmas ciszterci szerzetes, Rábakethelyi káplán, az 1956-os forradalmat követő egyházüldözés vértanújával. A film érdekessége, hogy a történetvezetés nem lineáris, a mai kor “gyermeke", egy youtuber fűzi össze a film egyes szálait.

A két napos szentgotthárdi teltházas vetítésen három etapban mutatták be a sorozatot. A vetítések között közönségtalálkozót rendeztek, melyen Dr. Székely János megyéspüspök áldotta meg a játékfilmet. Az alkotók mellett ott volt Brenner József nagyprépost Boldog Brenner János testvére is, és Jámbor Nándor főszereplő mellett színházunkból Szerémi Zoltán, Antal D. Csaba, Gyulai-Zékány István, Balogh János, Kelemen Zoltán és Szabó Róbert Endre képviseltette magát.

Legyetek szeretettel díszbemutatója Szentgotthárdon
A közönségtalálkozón elhangzott, hogy egyelőre nem sikerült megegyezni egyik televíziós csatornával sem a sugárzásról, de a szentgotthárdi díszbemutatót követően Szombathelyre is elhozzák a 8 részes játékfilm sorozatot.  Az Agora Savaria Moziban három egymást követő hétfőn lesz látható: 
március 06-án 17.30-tól az 1-3. rész - köszöntőt mond Brenner József nagyprépost
március 13-án 17.30-tól 4-6. rész és közönségtalálkozó melyen részt vesz Szilágyi Andor rendező, Jámbor Nándor főszereplő és Soós Viktor Attila történész. 
március 20-án 17.30-tól a 7-8. rész - közöntőt mond Dr. Székely János megyéspüspök

Filmbemutató Szombathelyen
A filmforgatásról készült képgalériánk: