ugrás a tartalomra

Bolha a fülbe - elkezdődtek a próbák

2023. március 14.
Béres Attila rendezi a vígjátékot a Weöres Sándor Színház Nagyszínpadán. Az olvasópróbával kezdetét vette a próbafolyamat, bemutató: 2023. április 28.
Béres Attila 2014-2015 között volt a Weöres Sándor Színház főrendezője volt. A Miskolci Színház igazgatója, számos sikerelőadásunk rendezője (Anconai szerelmesek, Kabaré, Vitéz Mihály) egy vérbeli vígjátékkal tér vissza színházunkba, Georges Feydeau Bolha a fülbe című színdarabjával.

 Az olvasópróbán készült képgaléria:

Georges Feydeau: Bolha a fülbe

Bolha a fülbe plakát fotó: Bonyhádi Károly

-vígjáték-
Fordította: Hamvai Kornél

Chandebise úr korrekt, köztiszteletnek örvendő biztosítási igazgató, aki egy nap levelet kap egy ismeretlen hölgytől: a kért találkozóra viszont a legjobb barátját küldi maga helyett. A levelet azonban nem más írta, mint a felesége, és küldönce a nő reménybeli udvarlója. A váratlan randevú közben megérkezik a valódi Chandebise is a Hotel Numerába – és ez még csak a bonyodalmak kezdete. Francia sikamlósság és spanyol indulat csap össze a párizsi szállodában, ahol tökéletesen megkomponált koreográfiával nyílnak és csukódnak az ajtók. Félrelépések és félreértések komédiája az abszurd humor felé hajló Bolha a fülbe. Fergeteges vígjátékot ígér Georges Feydeau egyik leghíresebb darabja, amelyet Béres Attila rendezésében láthat a szombathelyi közönség.

Rendező: Béres Attila

Szereplők: Orosz Róbert Nagy Cili Sipos László Márk Balogh János Domokos Zsolt Nagy-Bakonyi Boglárka Némedi Árpád Gyulai-Zékány István Mari Dorottya Kelemen Zoltán Horváth Ákos Bálint Éva Antal D. Csaba

Bemutató: 2023. április 28., péntek, Színházterem