ugrás a tartalomra

Nagyapám, Frank Sinatra - önálló est, sok zenével

2023. május 5.
Az olvasópróbával elindult a Nagyapám, Frank Sinatra próbafolyamata. Bemutató 2023. június 10., Márkus Emília terem. Veres András írta és rendezi az előadást, amely Szabó Tibor önálló estje, sok zenével.
Egy legendás nagyapa amerikai barátja áll a monodráma középpontjában, maga Frank Sinatra. Egy lakodalom pedig tökéletes alkalom arra, hogy fény derüljön a sztár eddig nem ismert kalandjaira.

Nagyapám, Frank Sinatra
Önálló est, sok zenével
Írta és rendezi: Veres András

Játssza: Szabó Tibor
Közreműködnek: Völgyi Attila gitár, Horváth Dániel Dudu hegedű, Koller László nagybőgő

Bemutató: 2023.06.10. 19.00, Márkus Emília terem
Online jegyvásárlás

Az olvasópróbán készült fotók:

Veres András: Nagyapám, Frank Sinatra

Nagyapám, Frank Sinatra

-zenés utazás, térben és időben-

Amerika - innen nézve - több mint egy földrész, vagy egy ország. Mindenkinek megvan a maga Amerikája, felhőkarcolókkal, száguldó autókkal, világslágerekkel. A nagy vízen túl a kisember is sokra viheti, ha talpraesett és nem ijed meg a saját árnyékától. Legalábbis mi itt, Kelet-Európában így gondoljuk. De mi lett azokkal, akiknek nem sikerült? Akik visszajöttek? Ők mit hoztak haza magukkal Amerikából?

Egy legendás nagyapa, és még legendásabb, amerikai barátja állnak a monodráma középpontjában. Ez a barát nem más, mint Frank Sinatra. Egy életút bukdácsol, száguld, ballag végig a múlt századon. Világégések, nemzeti tragédiák és családi örömök, bánatok bomlanak ki a nagyapa - hol hihető, hol hihetetlen - történeteiből. Közelmúltunk történelme sok szempontból még érzékeny téma lehet, de a világ nagy dolgaival foglalkozni csak empátiával, megértéssel és némi humorral érdemes. 


Rendező: Veres András

Szereplők: Szabó Tibor